Görüş Bildir

Kulp’ta ‘İlköğretim Haftası’ etkinliği

Kulp’ta “İlköğretim Haftası” kutlamaları Atatürk Anıtı’na çelenk sunulmasıyla ile başladı. Hükümet Konağı önünde yapılan törene, İlçe Kaymakamı Fatih Dülgeroğlu ve ilçe protokolü katıldı. Ardından Atatürk İlköğretim Okulu’nda etkinlik düzenlendi.

Kulp’ta ‘İlköğretim Haftası’ etkinliği

Kulp’ta “İlköğretim Haftası” kutlamaları Atatürk Anıtı’na çelenk sunulmasıyla ile başladı. Hükümet Konağı önünde yapılan törene, İlçe  Kaymakamı Fatih Dülgeroğlu ve ilçe protokolü katıldı. Ardından Atatürk İlköğretim Okulu’nda etkinlik düzenlendi.

İLKÖĞRETİM HAFTASI

Saygı duruşunda bulunulup, İstiklal Marşı okunmasıyla başlayan etkinlikte konuşan İlçe Milli Eğitim Müdürü Fatih Kaya, “Türkiye'nin aydınlık geleceği olan çocuklarımızı yetiştirecek değerli meslektaşlarımla ve ülkemizin geleceği çocuklarımızla birlikte olmanın farklı heyecanı ve gururu içinde sizleri saygıyla selamlıyorum. Eğitime değer vermek, eğitimi olmazsa olmazların içine almak, çağdaş toplum olmanın en temel ve en vazgeçilmez unsurlarından biridir. Bunu başarabilen toplumlar, toplumsal kalkınmayı çağdaşları olan toplumlara göre daha önce başarabilmiş toplumlardır.

SINIFLARIN YETERLİLİĞİ

Bunu başaramayan toplumların kaderi ise geri kalmışlığın kalın çizgileri içinde kalmak olmuştur. Ülkemiz, okuyabilmek uğruna yirmi kilometreyi çıplak ayakla yürüyen öğrencilerden, bir sınıfta doksan, bir sırada birlikte oturan beş öğrenciden, bilgisayarın ancak adının bilindiği günlerden bugünlere geldi. Sizler, okulumuzda, çift kişilik sıralarda, çağın teknolojik araçlarıyla donatılmış dersliklerde, her biri alanında uzmanlaşmış öğretmenlerin elinde eğitim göreceksiniz. Siz sevgili öğrencilerimizden tek isteğimiz, çok çalışmanız asla yılgınlığa düşmemenizdir. Unutmayınız ki öğretmenleriniz ve velileriniz zorlandığınız her konuda her zaman size destek olacaklardır” dedi.

Etkinlik, günün anlam ve önemine ilişkin şiirlerin okunması, halk oyunları gösterisi ve müzik dinletisiyle sona erdi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi