Görüş Bildir

Kulp'ta kurtarma operasyonu

Geçtiğimiz yıl kaçırılan Askerler ve Kaymakam adayı için, baharın gelmesi ve önceki gün alınan istihbarat üzerine, Kulp-Lice bölgesinde hava destekli operasyon başlatıldı.

Kulp'ta kurtarma operasyonu

Diyarbakır Valiliği, geçtiğimiz yıl PKK'lı militanlar tarafından kaçırıldığı öne sürülen bir astsubay ve bir uzman çavuş ile kaymakam adayının bulunması amacıyla Şenyayla bölgesinde operasyon düzenlendiğini bildirildi.

BAHAR GELMESİYLE BAŞLAYAN OPERASYON

Diyarbakır Valiliği, İl Jandarma Komutanlığı ile İl Emniyet Müdürlüğü'nün istihbaratı üzerine PKK'lılar tarafından Lice'de 9 Temmuz 2011'de kaçırılan 1 astsubay ve 1 uzman çavuş ile 12 Ağustos 2011 günü Şenyayla bölgesinde kaçırılan kaymakam adayının bulunabileceği değerlendirilen Şenyayla bölgesine 5-6 Nisan tarihlerinde ortak operasyon düzenlendiğini bildirdi. Operasyonun 7'nci Kolordu Komutanlığı'nın desteğinde Jandarma Bölge Komutanlığı, İl Jandarma Komutanlığı ve Özel Harekat Polis timleri tarafından hava destekli gerçekleştiği kaydedildi.

MAĞARA VE SIĞINAKLAR TAHRİP EDİLDİ

Operasyonda, örgüt tarafından yaz döneminde kullanıldığı değerlendirilen kampların bulunduğu, ancak kış döneminde barınmaya ait her hangi bir ize rastlanmadığı belirtildi. PKK mensuplarının yaz döneminde kullandığı değerlendirilen mağara ve sığınakların tahrip edilerek kullanılamaz hale getirildiğinin aktarıldığı açıklamada, operasyonun 6 Nisan saat 20.00'de vukuatsız olarak tamamlandığı ifade edildi. Bu arada yapılan açıklamada, kaçırılan askerler ve kaymakam adayıyla ilgili herhangi bir ize rastlanıp, rastlanmadığı ile ilgili bir bilgi verilmedi.

BORU HATTINA SUİKAST YAPILDI

Şırnak'ın İdil ilçesi yakınlarından geçen ve iki gün önce düzenlenen sabotajla yangın çıkan Kerkük-Yumurtalık Petrol Boru Hattı'nın zarar görmesi üzerine, petrol akışının verildiği paralel hatta da PKK önceki gece sabotaj düzenledi.

Botaş'a ait Kerkük-Yumurtalık petrol boru hattının Şırnak'ın İdil ilçesine 1 kilometre mesafeden geçen bölümüne 2 gün önce PKK tarafından düzenlenen sabotajda 3 ayrı yerde yangın çıktığı için petrol akışı paralel hattan verilmeye başlandı.

ÜÇ AYRI NOKTADA YANGIN ÇIKARILDI

 

İdil İlçesine 2 kilometre mesafede bulunan İdil göletinin yakınından geçen pararle hatta gece saat 03.00 sıralarında PKK'lı teröristler tarafından sabotaj düzenlendi. Boru hattının altına konulan bomba uzaktan kumanda ile patlatıldı. Patlamada boru hattında bu kez zarar meydana gelmesine rağmen yangın çıkmadı. Paralel petrol hattının geçtiği yerlere mayınlama yöntemiyle tuzak kurulabileceği ihtimaline karşılık jandarma ekipleri sıkı güvenlik önlemi aldı. Sabah erken saatlerden itibaren paralel hattın etrafını çeviren jandarma ekiplerinin kontrolü devam ediyor.

BÖLGEYE ASKERİ SEVKİYAT BAŞLADI

Şırnak’ta baharın gelmesi ile birlikte sınır birliklerinde askeri hareketlilik arttı. PKK’nın Kuzey Irak’tan Cudi Dağı ve sınır dağlarını geçiş noktası olarak kullanması, güvenlik güçlerini harekete geçirdi. Şırnak’ın Cizre-Silopi karayolu ile Cizre-Şırnak karayolunda askeri sevkiyat yapıldı. Zırhlı araçların ve Jammerlerin eskortluk yaptığı konvoylara, helikopterler de havadan eşlik etti. Sınırdaki askeri birliklerde yaşanan hareketliliğin yanı sıra skorsky tipi helikopterler de bölgede keşif uçuşları yapıyor.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi