Görüş Bildir

Kürtçe masal bebeği dağıtıldı

Diyarbakır 3. Kitap Fuarı'ndaki Kayapınar Belediyesi standının açılışına katılan Başkan Vekili Mahmut Dağ, fuarı gezen öğrencilere Kürtçe masal seslendiren bebekler dağıttı.

Kürtçe masal bebeği dağıtıldı

Ergani yolu üzerindeki fuar alanında açılan Diyarbakır 3. Kitap Fuarı'ndaki Kayapınar Belediyesi'nin standının açılışına Başkan Vekili Mahmut Dağ, Başkan Yardımcıları Servet Yılmaz, İhsan Avcı, meclis üyeleri ve Kültür ve Sosyal Müdürü İsmail Kardaş katıldı. Belediyenin yayınladığı dergi, bülten ve çocuklar için bastırılan Kürtçe masal kitaplarının sergilendiği standa "İrademe dokunma" pankartı asıldı. Standın açılışını yapan Başkan Vekili Mahmut Dağ daha sonra belediyenin 5 eğitim destek evinde kurs gören ve fuarı gezen öğrencilere Kürtçe masal seslendiren bez bebekler dağıttı. Dağıtıma öğrenciler büyük bir ilgi gösterdiler.

 

KÜRTÇE MASAL BEBEĞİ

Başkan Vekili Mahmut Dağ, anadil haftasının kutlandığı bu günlerde Kürtçe masal seslendiren bebeklerin dağıtımının güzel bir rastlandı olduğunu belirti. Dağ,

"Kız çocuklar ve erkek çocuklar için Kürtçe masal seslendiren bebekler yaptırarak bu gün dağıtımını yaptık. Amacımız çocuklarımızın Kürtçeyi daha çok sevdirmek. Bu yoğun ilgi bunun göstergesidir. Aynı şekilde anadil haftasının kutlandığı bu günlere denk gelmesi ayrı bir mutluluk" şeklinde konuştu. Mahmut Dağ ve beraberindekiler daha sonra fuar alanında bulunun Aram Yayınları ve Gün Televizyonunun standını gezdi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi