Kürtçe matematik kitabı fuarın gözdesi

Hakkari Üniversitesi Öğretim Görevlisi Yusuf Soyvural'ın hazırladığı Kürtçe Matematik kitabı, TÜYAP Diyarbakır 3. Kitap Fuarı’nda büyük ilgi gördü. Türkiye’de bir ilk olma özelliği taşıyan ve Yükseköğretime Geçiş Sınavı’na (YGS) yönelik hazırlanan ‘Matematîk’a Kurdî’ fuarda sergileniyor.

Kürtçe matematik kitabı fuarın gözdesi

Kitabı hazırlamaya 2003 yılında başladığını anlatan Hakkari Üniversitesi Öğretim Görevlisi Yusuf Soyvural, üniversitenin desteğiyle kitabı tamamladığını belirtti. 600 sayfadan oluşan kitabı fuara yetiştirmeye çalıştığını belirten Soyvural, “Bununla ilgili üniversitenin çok desteği oldu.” dedi.

Kitaba Hakkarili vatandaşların da teveccüh gösterdiğine vurgu yapan Soyvural, özel dershanelerde yıllarca çalıştığını belirterek, tecrübeleriyle birlikte YGS’ye hazırlık kitabını yazdığını ifade etti. Soyvural, sözlerini şöyle sürdürdü: “Benim hazırladığım kitap, konu anlatımlı, soru çözmeye yönelik olup, ilköğretim düzeyine hitap ediyor. Kitapta, örnek sorular ve çözümleri de var. İlk etapta bin kitap bastık. Bunlardan bir bölümünü fuarda sergiliyoruz. Hakkarili vatandaşlar da kitabın çıkmasından çok memnun oldu. Vatandaşlar fuar boyunca sergilediğimiz kitaplara ilgi gösteriyor.”

Kaynak: Diyarbakır Söz