Görüş Bildir

Kuyumcudan hırsızlık güvenlik kamerasında

Bitlis'in Tatvan ilçesinde bir kuyumcudan hırsızlık yaptığı iddiasıyla gözaltına alınan zanlı, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Hırsızlık anı, güvenlik kamerasına yansıdı.

Kuyumcudan hırsızlık güvenlik kamerasında

Bitlis'in Tatvan ilçesinde bir kuyumcudan hırsızlık yaptığı iddiasıyla gözaltına alınan zanlı tutuklandı.

Cumhuriyet Caddesi'nde Mehmet Altılar'a ait kuyumcu dükkanından altın kolye çalınması üzerine polis ekipleri çalışma başlattı.

İş yerindeki güvenlik kameralarını inceleyen ekipler, şüpheli S.D'yi yaklaşık 200 metre uzaklıktaki başka bir iş yerinde, üzerindeki kıyafetleri değiştirmiş halde yakaladı.

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen zanlı, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Zanlının iki gün önce Şırnak'tan Tatvan'a geldiği ve çeşitli suçlardan 12 sabıka kaydının bulunduğu öğrenildi.

Hırsızlık güvenlik kamerasında

Bu arada kuyumcuda yaşanan hırsızlık, güvenlik kamerasına yansıdı.

İş yeri sahibi Altılar, hırsızlık olayını güvenlik kamerası kayıtlarından fark ettiğini söyledi.

Müşteri olarak iş yerine gelen S.D'nin el çabukluğu ile kolyeyi çaldığını anlatan Altılar, "İş yerimize gelip altın kolye almak istediğini söyledi. Biz de gösterdik ve sürekli sorduğu sorularla bizi oyaladı. Farklı farklı örnekler isteyerek dikkatimizi dağıttığı anda avucunun içine sakladığı altın kolyeyi arka cebine koyarak gitmiş. İş yerinden ayrılırken tekrar gelip beğendiği bir kolyeyi alacağını söylemişti. Altın kolyelerin sayılarında eksiklik fark ettik ve hemen polisi çağırdık. Sağ olsun polis ekipleri hemen geldi ve kamera kaydını inceleyip kişiyi az ileride bir iş yerinde giysisini değiştirmiş halde yakaladı. Çalınmış olan 800-900 lira değerindeki altın kolye bulunamadı." dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi