Görüş Bildir

Lice'de gözyaşı!

Operasyonda şehit düşen Lice İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Ümit Çelik için mevlit okutuldu. Mevlite katılan baba, şehit oğlu için silah arkadaşlarından helallik istedi

Lice'de gözyaşı!

Şehit oğlu için okutulan mevlite katılmak üzere İstanbul’dan Diyarbakır’ın Lice ilçesine gelen Sadettin Çelik, silah arkadaşlarından oğlu için helallik istedi. Silah arkadaşları, şehit Binbaşı Ümit Çelik’in kendi eliyle yaptığı ve üzerine ‘Ümit’ yazdığı bastonu baba Sadettin Çelik’e teslim etti.

Diyarbakır’ın Lice ilçesinde 1 Ağustos 2017 tarihinde operasyon sırasında teröristler tarafından yola tuzaklanan El Yapımı Patlayıcı’nın (EYP) infilak etmesi sonucu şehit düşen İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Binbaşı Ümit Çelik ve aynı operasyonda şehit olan Jandarma Uzman Onbaşı Erkan Sakal için silah arkadaşları tarafından mevlit okutuldu. Lice Kaymakamlığı desteği ile düzenlenen mevlite şehit Jandarma Binbaşı Ümit Çelik’in babası Sadettin Çelik, Lice İlçe Kaymakamı ve Belediye Başkanı Sinan Başak, Lice Tabur Komutanı Jandarma Yüzbaşı Engin Erken ve şehidin silah arkadaşları katıldı. Lice 1. Tabur Komutanlığı konferans salonunda verilen mevlit, Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. İlçe Müftülüğünde görevli vaizler tarafından mevlit ve ilahiler okunduktan sonra şehitlerin hayrına katılımcılara ikramlarda bulunuldu. Lice Kaymakamı Sinan Başak’ın daveti üzerine İstanbul’dan mevlite katılan şehit Jandarma Binbaşı Ümit Çelik’in babası Sadettin Çelik, şehit oğlu için dualar etti.

“Oğluma hakkınızı helal edin”

Yapılan duanın ardından kısa bir açıklama yapan şehit babası Sadettin Çelik, oğlunun silah arkadaşlarına moral vermek için geldiğini söyledi. Baba Çelik, “Buraya gelmemin sebebi daha önce Ümit’e söz vermiştim, taburunu gelip ziyaret edememiştim. Şimdi o sözümü yerine getirmek istedim, gelip taburunu görmek istedim. Bir de duydum ki Ümit şehit olduktan sonra arkadaşlarının morali çok bozulmuş. Acaba bir nebze de olsa sizlere destek olabilirmiyim diye geldim. Ümit ile bir yıla yakın mesainiz oldu, eğer hakkınızda bir kırgınlık olduysa Allah rızası için hakkınızı helal edin” dedi.

Baba Sadettin Çelik’in helallik istemesinin ardından salonda bulunan bütün askerler hep bir ağızdan ‘Helal olsun’ diye karşılık verdi.

Şehidin yaptığı baston babaya teslim edildi

Mevlidin ardından katılımcılara ikramlarda bulunuldu. Şehit babası Sadettin Çelik, Kaymakam Sinan Başak ve komutanlar ikram sırasında şehit Binbaşı Ümit Çelik’e dair anılarını konuştu. İkramın ardından şehit binbaşının kendi eliyle yaptığı üzerinde ‘Ümit’ yazılı olan baston baba Sadettin Çelik’e teslim edildi. Bastonu alan Çelik, komutana uzun süre sarıldı. Şehit babası, programın ardından komutan ve askerlere sarılarak teker teker vedalaştıktan sonra 1. Tabur Komutanlığından ayrıldı.

Kaymakam Sinan Başak, şehit babası Sadettin Çelik ile birlikte şehit Jandarma Binbaşı Ümit Çelik’in isminin verildiği parkı ziyaret etti. Baba Çelik, daha sonra İstanbul’a gitmek üzere Lice’den ayrıldı.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi