Lice’de mahalle yolları asfaltlandı

Lice ilçesinde 67 km hedefiyle mahalle ve grup mahalle yollarında başlattığı asfalt çalışmasını sürdüren Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, 24 kilometrelik Bakanlar, Nazar, Türeğli, Kıran, Zara, Dahlizara, MatmurŞikaka, Dallıca, Alataş mahalle ve grup mahalle yollarını asfaltladı.

Lice’de mahalle yolları asfaltlandı

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nin, ilçelerin kırsal mahallelerinde mayıs ayında başlattığı asfalt sathi kaplama ve stabilize yol yapım çalışmaları devam ediyor. Lice ilçesi kırsalında mayıs ayından bu yana 24 kilometrelik mahalle ve grup mahalle yolunu asfaltlayan ekipler, yıl sonuna kadar toplam 67 kilometrelik mahalle ve grup mahalle yolunu asfaltlayacak.

BAZI MAHALLELER BİTTİ

Ekipler, ilçeye bağlı 13,9 km uzunluğundaki Bakanlar, Nazar, Türeğligrup mahalle yolu, 4,7 km uzunluğundaki Kıran, Zara, Dahlizara grup mahalle yolu, 2,7 km uzunluğundaki Matmur Mahalle yolu, 1,7 km uzunluğundaki Şikaka Mahalle yolu, 500 m uzunluğundaki Dallıca Mahalle yolu ve 500 m uzunluğundaki Alataş Mahalle yolunda 1. ve 2. kat asfalt sathi kaplama çalışmalarını tamamladı. Ekipler, yenilenen mahalle ve grup mahalle yollarının yağışlardan dolayı zarar görmemesi için de menfez yapıyor.

ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR

Ekipler, çalışmalarını 25,4 km uzunluğundaki Damar, Sığınak, Budak, Tepe, Kabakkaya ve Oyuklu grup mahalle yoluna kaydırdı. Grup mahalle yolunda 1. ve 2. kat asfalt sathi kaplama çalışmalarını sürdüren ekipler, yıl sonuna kadar Kalımlı Mahalle yolu (1,3 km), Zuğur Mahalle yolu (1 km), Kolan Mahalle yolu (1,4), Hasana Mahalle yolu (850 m), Kıpçak Mahalle yolu (500 m), Uzundere Mahalle yolu (600 m), Dingil Mahalle yolu (2,7 km), Serince Mahalle yolu (2 km), Arif, Bekiran, Duruköy grup mahalle yolunun (7,3 km) 1 ve 2. kat asfalt sathi kaplamasını yapacak. Ekipler, ayrıca Dingil ve Çıralı mahalleleri arasında 2 km stabilize yol çalışması yürütecek.

Büyükşehir Belediyesi, kırsal mahallelerde başlattığı asfalt, yol yapım, bakım ve onarım çalışmalarını yılsonuna kadar sürdürecek.

Kaynak: Diyarbakır Söz