Görüş Bildir

Lice'de Sığınak

Diyarbakır'ın Lice ilçesinde PKK'lı teröristlerin kullandığı sığınakta 500 kilogram amonyum nitrat ile yaşam malzemesi ele geçirildi. Olayla ilgili 4 kişi gözaltına alındı

Lice'de Sığınak

 Lice İlçesi kırsalında düzenlenen operasyonda, terör örgütü PKK'ya ait olduğu düşünülen, el yapımı patlayıcı yapımında kullanılan 500 kilogram amonyum nitrat, 2 büyük boy tüp, yaşam malzemesi ve gıda maddeleri ele geçirildi.

Lice kırsalında düzenlenen operasyonla ilgili olarak Diyarbakır Valiliği'nce yazılı açıklama yapıldı.  Açıklamada şöyle denildi:

SIĞINAK BULUNDU

"Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığınca Lice ilçesi Türeli Mahallesi bölgesindeki bölücü terör örgütü mensubu ve işbirlikçilerini etkisiz hale getirmek maksadıyla, 12- 13 Ağustos 2017 tarihleri arasında operasyonel faaliyet icra edilmiştir. Operasyon sonucunda tespit edilen sığınakta, yaklaşık 500 kilogram amonyum nitrat, 2 adet büyük tüp ve 2 adet küçük boy tüp, 15 adet şemsiye, 50 kilogram şeker ile muhtelif yaşam malzemesi, 1 çuval iç çamaşırı ve çorap ile 1 adet terörist kıyafeti ele geçirilmiş, Cumhuriyet Savcısı'nın talimatı ile yaşamsal malzemeler yerinde imha edilmiş, 1 adet araç ile delil niteliği taşıyan diğer malzemeler incelenmek üzere muhafaza altına alınmıştır. Olay şüphelisi 4 şahıs gözaltına alınmayı müteakip adli işlemlere başlanılmıştır."

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi