Lice'nin borcu!

Lice Kaymakamlığı: "2 yıllık süreçte, 20 yıldır belediyeyi yönetenlerin yapmadığı yatırımlar yapılmıştır"

Lice'nin borcu!

Lice Kaymakamlığı,  HDP’li Lice Belediye Başkanı Tarık Mercan'ın kendilerine belediyeye görevlendirme yapılan dönemden yüklü miktarda borç bırakıldığı iddiasının gerçeği yansıtmadığını bildirdi.

Kaymakamlıktan yapılan yazılı açıklamada, Lice Belediye Başkanı Mercan'ın muhtar ve vatandaşların katıldığı toplantılarda kendilerine belediyeye görevlendirme yapılan dönemden yüklü miktarda borç bırakıldığına ilişkin açıklamada bulunduğu hatırlatıldı.

Görevlendirme yapılan 2 yılda ilçeye önemli belediyecilik hizmeti sunulduğu vurgulanan açıklamada, şöyle denildi:

"Lice halkına hizmet etme şerefine nail olduğumuz 2 yıllık süreçte, 20 yıldır belediyeyi yönetenlerin yapmadığı yatırımlar yapılmıştır. Gelecek dönemde hizmetlerin durdurulmasını gerektirecek hiçbir bahane yoktur. Görev yaptığımız dönemlerde yıllık ortalama yüzde 60 yatırım oranıyla, yatırım performansı olarak bölgenin en iyi belediyelerinden biri olduk."

YAPILAN YATIRIMLAR

Yatırımların, bundan sonra belediye hizmetlerini aksatmayacak şekilde projelendirildiği ve ödemelerin buna göre taksitlendirildiği vurgulanan açıklamada, "İller Bankası'ndan parke ve kaldırım düzenleme, taziye evi gibi yatırımlar için 3 milyon 991 bin 691 lira uzun vadeye yayılmış ödenebilir taksitlerle kredi alınmıştır." ifadesine yer verildi.

TAKSİTLE ÖDENİYOR

Bu kredinin 404 bin 876 lira tutarındaki taksidinin ödendiği işaret edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"İller Bankası ve Ziraat Bankası borcu dışında, özel sektör ve esnafa bir kuruş borç bırakılmamıştır. 15 Nisan 2019 tarihi itibarıyla kasa 566 bin 507 lira kullanılabilir nakit ile yeni yönetime devredilmiştir. Belediyenin bütçesi göz önüne alındığında, kullanılan kredinin geri ödemesinin yüzde 10 gibi küçük bir orana tekabül etmekte ve kesinlikle hiçbir hizmeti aksatmayacak miktardadır.Lice halkı, kendi oylarıyla seçtiği yerel yönetimden bahane değil hizmet beklemektedir."

Kaynak: Diyarbakır Söz