Lice’ye Kent Meydanı inşa ediliyor

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Lice ilçesine Kent Meydanı inşa ediyor. 5 bin 700 metrekare alanı kapsayan Kent Meydanı, yılsonuna kadar tamamlanıp halkın hizmetine açılacak.

Lice’ye Kent Meydanı inşa ediliyor

Kenan ÖZGEN

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Park Bahçe ve Yeşil Alanlar Daire Başkanlığı, Lice Atatürk Çarşısı’nda Kent Meydanı yapıyor. Toplam 5 bin 700 metrekare alan üzerine inşa edilecek meydanın, 4 bin 200 metrekaresi yeşil alan olarak değerlendiriliyor. Temmuz ayında yapımına başlanan, ihale bedeli 339 bin lira olan Kent Meydanı çalışmalarının, yılsonuna kadar tamamlanması hedefleniyor.

MEYDANIN BÜYÜK KISMI YEŞİL ALAN

Çalışma hakkında bilgi veren Büyükşehir Belediyesi Park Bahçe ve Yeşil Alanlar Daire Başkanı Samet Uçaman, Lice Kent Meydanı inşaatına temmuz ayında başlandığını bildirdi. Sulama, elektrik, drenaj ve içme suyu gibi tüm altyapı çalışmalarının devam ettiğini ve ana yolların düzenlendiğini belirten Uçaman, “Bir taraftan da ağaç ve bitki seçimleri yapılıyor, ağaç altı kullanılacak bitkiler değerlendiriliyor. Diğer taraftan pergoleler, banklar, çöp kutuları, kent mobilyaları ve benzeri argümanlar düzenleniyor. Alanın bir bölümünü Kent Meydanı, büyük bölümünü ise yeşil olarak değerlendiriyoruz” dedi.

Kent Meydanı’nın kentin en işlek yerinde olduğunu, yeşil alan olarak değerlendirilmesindeki amacın her kesime hitap etme hedefinden doğduğunu aktaran Uçaman, çalışmaların yılsonuna kadar tamamlanacağını kaydetti.

İKİ AYRI PROJE SENTEZLENDİ

Kent Meydanı’nda yürüyüş bantlarının da olacağını ifade eden Uçaman, “Park projesiyle, meydan projesini sentezleyerek böyle bir şey ortaya çıktı. Yani bir tarafta yeşil alanlar ve amfilerimiz mevcut, diğer tarafta meydan işlevini gören bir alan söz konusu. Bu konsept aslında Lice ilçesine de uyuyor. Lice’de etkinliklerin yapılacağı alanlar ile sosyalleşmenin sağlanacağı alanlar kısıtlı, bu nedenle Kent Meydanı projesini hayata geçiriyoruz” diye konuştu.

Kaynak: Diyarbakır Söz