Görüş Bildir

LPG Faciası

Diyarbakır-Mardin karayolunda iki aracın çarpışması sonucu meydana gelen kazada, bir aracın LPG tüpü alev aldı. Araç alev topuna dönerken, baba ve kızı ile birlikte toplam 4 kişi öldü, 7 kişi yaralandı.

LPG Faciası

Abdulgafur Yılmaz yönetimindeki otomobil, Mardin-Diyarbakır karayolunun Mardin Artuklu Üniversitesi Kampüsü mevkisinde bir başka otomobille çarpıştı. Kazanın ardından LPG'li otomobil alev aldı. Sürücü Yılmaz, kendi imkanlarıyla araçtan çıkarak kurtuldu. Kısa sürede otomobili saran alevler, itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle söndürüldü.

Araçta iki kişi daha olduğunun söylenmesi üzerine yapılan incelemede ön koltukta Kasım Yılmaz  ve kucağındaki 4 yaşındaki kızının cesetleri bulundu. Kazada yaralanan sürücü Yılmaz ile diğer otomobildeki İlyas, Atiye, Selahaddin, Şehriban, Cihat, Nuray, Hıdır ve Fırat Erin, kentteki hastanelere kaldırıldı.  Yaralılardan İlyas ve Atiye Erin, müdahaleye rağmen kurtarılamadı.

Diyarbakır karayolunda iki aracın çarpışması sonucu meydana gelen kazada baba ve kızı ile birlikte toplam 4 kişi öldü, 7 kişi yaralandı.

Kaza, Mardin-Diyarbakır karayolunun 5'nci kilometresinde bulunan Mardin Artuklu Üniversitesi Kampusu Kavşağ'ında dün gece meydana geldi. Abdulgafur Yılmaz'un yönetimindeki 21 AV 248 plakalı otomobil ile sürücüsü öğrenilemeyen 10 MJ 883 plakalı otomobil  nedenle çarpıştı.

KATLİAM GİBİ KAZA

Kazanın bildirilmesi üzerine bölgeye çok sayıda sağlık, itfaiye ve polis ekipleri sevk edildi. Kazada, 21 AV 248 plakalı LPG'li otomobil, çarpmanın etkisiyle takla attıktan yanmaya başladı. Kısa sürede alev topuna dönüşen otomobil, olay yerine gelen itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle güçlükle söndürüldü.

4 KİŞİ ÖLDÜ, 7 YARALI

Kazanın etkisiyle 27 yaşındaki Kasım Yılmaz ile ismi öğrenilemeyen 4 yaşındaki kızı yanan araçta yanarak öldü. Hastaneye kaldırılan 50 yaşındaki Atiye Erin ve 35 yaşındaki İlyas Erin de kurtarılamadı.

YOL TRAFİĞE KAPANDI

Kazada yaralanan Selahaddin Erin, Hıdır Erin, Fırat Erin, Şehriban Erin, Cihat Erin, Nuray Erin ise ambulanslar Mardin'deki çeşitli hastanelere kaldırılarak tedavi altına alındı.  Kaza nedeniyle Mardin-Diyarbakır Karayolu bir süreliğine trafiğe kapanırken, kazayla ilgili başlatılan soruşturma sürüyor.

LPG'Lİ OTOMOBİL PATLADI

Son dönemlerde LPG'yi otomobilin yarattığı facialara yeni facialar eklenirken, Elazığ'da Mehmet Hanifi Tavus (42), Cahit Dolukay Bulvarı üzerindeki bir akaryakıt istasyonundan 23 AZ 025 plakalı otomobiline yakıt aldı. Yıkattığı sırada otomobilde meydana gelen patlamada Tavus yaralandı. Tavus, durumun bildirilmesi üzerine olay yerine gelen 112 Acil Servis ekiplerince Fırat Üniversitesi Hastanesi'ne kaldırıldı. Hasar gören otomobilde ikinci bir patlama riskine karşı Elazığ Belediyesi itfaiye ekipleri olay yerine sevk edildi. Patlamanın LPG tankından sızan gazın alev alması sonucu meydana geldiği öğrenildi.

TRAFİK DENETİMLERİ

Emniyet Genel Müdürlüğü yetkililerinden aldığı bilgiye göre, son 10 yılın verilerine ilişkin incelemeler sonucu, trafik kazaları ile buna bağlı ölüm ve yaralanmaların ağustos ile temmuzda arttığı belirlendi. Bunun üzerine trafik ekipleri, bu aylarda denetimlerini sıklaştırdı.

Emniyet Genel Müdürlüğü koordinesinde yurt genelinde 6 Temmuz'da gerçekleştirilen denetimler sonucu, aralarında motosikletlerin de bulunduğu 79 bin 843 araç ve sürücü kontrol edildi.

Kontroller sonucu 12 bin 750 araç ile sürücülerine 4 milyon 74 bin 575 lira ceza kesildi, 2 bin 772 araç trafikten men edildi, 323 sürücünün ehliyetine el konuldu.  Yetkililer, denetimlerin aralıksız devam edeceğini bildirdi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi