Görüş Bildir

Mahkeme kararına rağmen mühürlendi

Bağlar Belediyesi’nin, Sento Caddesi’ndeki oto galericileriİdare Mahkemesi’nin ‘yürütmeyi durdurma’ kararına rağmen mühürlemesi esnaf ile belediyeyi karşı karşıya getirdi.

Mahkeme kararına rağmen mühürlendi

Ayhan YAŞAR

DİYARBAKIR-Diyarbakır’da Bağlar Belediyesi’nin, Sento Caddesi’ndeki oto galericileri Bölge İdare Mahkemesi’nin ‘yürütmeyi durdurma’ kararına rağmen mühürlemesi, esnafın tepkisini çekti.

Bağlar Belediye Meclisi,10.07.2012 tarih ve 2012/154 ile 2012/155 sayılı kararı ile cadde üzerinde bulunan 2.el oto galericilerinin 2 gün içinde tahliye edilmesi, aksi takdirde işyeri açma ve çalışma ruhsatlarının iptal edilerek, mühürleme yapılacağı ve sürekli kapatılacakları yönünde karar aldı.

                         

MAHKEME: ’MECLİS KARARI YASALARA AYKIRI’

Karara itiraz eden bazı esnaflar, Diyarbakır 1. İdare Mahkemesi’nde dava açtı. Mahkeme, belediye meclisi kararını yasalara aykırı bularak, bunun uygulanması halinde esnaf için telafisi mümkün olmayan zararların ortaya çıkacağına dikkat çekerek, kararın yürütmesinin durdurulması yönünde karar verdi.

Ancak dün oto galericilerin olduğu bölgeye giden belediye ekipleri, iş yerlerini mühürledi.

Mühürlemeye rağmen iş yerlerinin açılması halinde daha ağır yaptırımların uygulanacağı telkinlerinde bulunuldu. Belediyenin tutumunu ‘mahkeme kararını tanımamazlık’ olarak değerlendiren galericiler, bir kez daha mahkemeye başvurarak dava açmaya hazırlanıyor.

‘BAŞKA YERDE NEDEN BÖYLE UYGULAMA YOK?’

Oto galerici esnaflarından Ahmet Erol, 10-15 bin TL değerinde ikinci el araçlar satarak geçimlerini sağladıklarına dikkat çekerek, belediyenin tutumunu eleştirdi. Erol, ”Burası ekmek teknemizdir. Belediye bu tekneyi yıkmak istiyor. Buradan şehir dışına taşınmamızı istediler. Biz de belediye meclisi kararını yargıya taşıdık. Bölge İdare Mahkemesi bizi haklı bularak meclis kararının yürütmesini durdurdu. Ama belediye bu kararı tanımıyor. İkinci bir kararla gelip dükkanlarımızı mühürlediler. Bu hukuku tanınamamaktır, mahkemeyi kayda almamaktır.’ İçişleri Bakanlığı’nın genelgesi var ‘ diyorlar. İyi de bu genelge sadece Diyarbakır için mi var? Kızıltepe ve Batman gibi küçük yerlerde birden fazla galerici sitesi var. Metropol şehirler Ankara ve İstanbul’da şehirlerin orta yerinde araba satan yerler olduğunu herkes biliyor. Bu işin içinde açıkçası rant vardır.” dedi.

‘BEDELİ NE OLURSA OLSUN GERİ ADIM ATMAYIZ’

Oto galerici esnaflarından Abdurrahman Bulut ise mahkeme kararını belediyeye bildirmelerine rağmen mühürleme yapıldığına dikkat çekerek, bedeli ne olursa olsun bu mücadeleden geri adım atmayacaklarını söyledi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi