Görüş Bildir

Mazlum Turan'ın ölümü meclis gündemine taşındı

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından 'dur' ihtarına uymadığı için polis tarafından açılan ateş sonucu öldürülen Mazlum Turan hakkında yazılı olarak cevaplanması istemiyle Meclis Başkanlığı'na soru önergesi verdi.

Mazlum Turan'ın ölümü meclis gündemine taşındı

Tanrıkulu, soru önergesinde "Mardin'in Kızıltepe İlçesi'nde ehliyetsiz olduğu için polislerin 'dur' ihtarına uymayan 16 yaşındaki Mazlum Turan açılan ateş sonucu hayatını kaybetmiştir. Ayrıca Mazlum Turan'ın kullandığı araçta iki çocuğun daha olduğu haberleri basına yansımıştır. Hastaneye gelen yakınları Mazlum Turan’ın canlı tavuk satışı yaptığını ve ehliyetsiz araç kullandığı için polisten kaçtığını iddia etmiştir." dedi. Tanrıkulu, bu bağlamda şu soruları yöneltti:

"'Dur' ihtarına uymayan ve içinde iki çocuğun da bulunduğu araca ateş açılmasını talimatını kim vermiştir?

'Dur' ihtarına uymadığı için ateş açılan ve 16 yaşında iken Mazlum Turan'ın hayatını kaybetmesi ile sonuçlanan olayda açılan soruşturmanın akıbeti nedir?

Olayla ilgili sorumluluğu olan kişi ya da kişiler hakkında yapılan işlemler var midir? Varsa, nelerdir?

MAZLUM TURAN'IN VURULMASI

Mazlum Turan'ın canlı tavuk satışı yaptığı ve ehliyetsiz araç kullandığı için polisten kaçtığı iddiaları doğru ise, sadece 'dur' ihtarına uymadığı gerekçesiyle açılan ateşte hayatını kaybeden 16 yaşındaki Mazlum Turan olayında sorumluluğu olan kişi ya da kişiler görevden el çektirilecek midir?

Sadece 'dur' ihtarına uymadığı gerekçesiyle, aracın içinde iki çocuğun daha bulunduğu da dikkate alındığında, araca ateş açılması güvenlik güçlerinin uyguladığı "orantısız güç"ün en somut örneği midir?

Son 1 ayda Türkiye genelinde illere göre 'dur' ihtarına uymadığı gerekçesiyle toplam kaç çocuk ve yetişkin yaralanmıştır?

Son 1 ayda Türkiye genelinde illere göre 'dur' ihtarına uymadığı gerekçesiyle kaç çocuk ve yetişkin hayatını kaybetmiştir?

2002-2015 yılları arasında 31 Ağustos tarihi itibariyle Türkiye genelinde illere göre 'dur' ihtarına uymadığı gerekçesiyle kaç çocuk ve yetişkin hayatını kaybetmiştir? İlgili yıllarda yürütülen soruşturmalar sonucunda kaç güvenlik görevlisi hakkında ne tür işlemler yapılmıştır?"

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi