Görüş Bildir

Meçhul Klibe Soruşturma

Diyarbakır'da Sur’da girişin yasak olduğu mahallelerde çekilen kliple ilgili emniyet müdürlüğü sorumlu polisler hakkında soruşturma başlattı.

Meçhul Klibe Soruşturma

Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy, Sur’da girişin yasak olduğu mahallelerde çekilen kliple ilgili emniyet müdürlüğünün sorumlu polisler hakkında soruşturma başlattığını söyledi.

2 Aralık’tan beri sokağa çıkma yasağının devam ettiği Sur’da, “SAT-5” rumuzunu kullanan yüzü maskeli bir rapçının çektiği “Atam Yalnızım” klibi, “Sur şehitlerini anısına” başlığıyla sosyal medyada yayınlandı. Klipte çatışmaların yoğun yaşandığı Fatihpaşa ve Hasırlı mahalleleri ile Kurşunlu Camii görülüyor.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Drone kullanıldığı anlaşılan klibin sonunda ise Sur’da şehit düşen askerlerin isimleri yer alıyor. “Kalk, uyan herkes Ermeni, hepsi kalpazan. Ben kimim? Türk’ün oğlu, yani dışlanan... Bana bir sorsan, çözümü çok basit. Eğer değişmezse kafalara sık lan!” gibi ifadelerin yer aldığı kliple ilgili soruşturma başlatıldı. İl Valisi Hüseyin Aksoy, Emniyet Müdürü Adnan Taştan’a sorumlu polisler hakkında soruşturma başlatılmasını emrini verdi. Vali Aksoy, klip için kendilerinden izin alınmadığını da söyledi.

VALİLİKTEN AÇIKLAMA GELDİ

Valilikten yapılan açıklamada, Sur ilçesinde teröristlerce kazılan çukurların kapatılması, oluşturulan barikatların kaldırılması amacıyla uygulanmakta olan sokağa çıkma yasağının devam ettiği ve teröristlerce atılan patlayıcı nedeniyle yanan Fatih Paşa (Kurşunlu) Camisi ve çevresinde bir müzik klibinin çekildiğinin çeşitli haber sitelerinde ve sosyal medyada tespit edildiği belirtildi.

Açıklamada, "Söz konusu klip çekimi için yetkili makamlara yapılan herhangi bir izin başvurusu bulunmamaktadır. Konuyla ilgili olarak inceleme başlatılmıştır." ifadesine yer verildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi