Görüş Bildir

Melek Yatırıma İmzalar Atıldı

Diyarbakır'da Dünya Melek Yatırım Forumu (WBAF) ile Güneydoğu Anadolu Bölgesi illeri arasında "GAP Bölgesi ve Melek Yatırım Ağı Protokolü" imzalandı.

Melek Yatırıma İmzalar Atıldı

Dünya Melek Yatırım Forumu, Karacadağ Kalkınma Ajansı, İpek Yolu Kalkınma Ajansı, Dicle Kalkınma Ajansı ve GAP İdaresi iş birliğiyle bir otelde düzenlenen imza töreninde konuşan Diyarbakır Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Güneydoğu Melek Yatırımcı Ağı'nın kurulması ile bölgeyi kapsayan yenilikçi bir bakış açısıyla, yatırım kavramı ve girişimci anlayışının tarihi bir dönüm noktasına tanıklık ettiklerini söyledi.

Güneydoğu Melek Yatırımcı Ağı ile önemli bir sürecin bugün başlatılacağına işaret eden Güzeloğlu, kalkınma, gelişme adına dünya diliyle buluşacaklarını, girişimcilik kavramına yeni bir bakış açısı ve çağdaş bir yorum getirileceğini belirtti.

Güzeloğlu, bu masanın taraflarında devletin, kamu yöneticilerinin ve birçok alanda paydaşların bulunduğuna dikkati çekerek, "Çok hızlı, kararlı ve istikrarlı bir şekilde bütün bu paydaşların buluşmasıyla geleceğe doğru yürüyüşümüzü hızlandırmamız lazım. Bu topraklar en büyük zenginliğimiz, sahip olduğumuz değerlerimiz bizim gücümüz ve enerjimizdir. Artık dünya ile aynı dili konuşarak, onlarla ekonomik anlamda rekabeti gerçekleştirmek mecburiyetindeyiz." diye konuştu.

"Bölgenin insanları ve girişimcilerinin fırsatları doğru değerlendirerek, Türkiye'nin 2023, 2053 ve 2071 gibi önemli hedeflerine dönük kalkınma stratejisine yapabildiğimiz katkının en ötesini gerçekleştirmemiz lazım." diyen Güzeloğlu, bölgenin bütün illerinin artık geleceğini doğru tanımlamak zorunda olduğunu, tarım alanında dünyaya marka taşıma adına inanılmaz fırsatlar bölgeyi beklediğini vurguladı.

Güzeloğlu, artık değer üreten ve bölgeye değer katan anlayışı egemen kılmak istediklerini aktararak, "Genç fikirlerin ve güven verici projelerin desteklenmesini hedefliyoruz." dedi.

"Artık kendi başarı hikayemizi yazdığımız ve örnek olarak dünyaya aktaracağımız dönemi bir an önce gerçekleştirmemiz lazım." ifadesini kullanan Güzeloğlu, şunları kaydetti:

"Türkiye'nin bütünlüğünü, geleceğe ilişkin büyük yürüyüşünü ve güvenini yok etmek isteyenler, en başta bu ülkenin geleceğe olan güveni ve inancını yok etmek istiyorlar. İç ve dış bütün tehdit ve terör unsurları, silahlı terörden, ekonomik teröre kadar, bu güveni bitirmek istediler. Bugün burada bu töreni yapıyorsak en büyük cevabı veriyoruz."

Dünya Melek Yatırımcılar Forumu Başkanı Baybars Altuntaş, imzalanacak protokolün önemine değindi.

Bugün kurulacak Güneydoğu Melek Yatırımcı Ağı'nın Avrupa'da ikinci olduğunu belirten Altuntaş, dünyada ise altıncı olduğunu söyledi.

Altuntaş, yurt dışından bölgeye yatırımcının gelmesi için beklenti varsa yerel Melek Yatırımcı Ağı'nda olan kişilerle ilgileneceğini anlatarak, şöyle konuştu:

"Çünkü bu yatırımcılar ortak yatırım yapmayı tercih ediyor. Diyarbakırlı bir melek yatırımcının koyacağı 10 bin dolar bir anda 20 bin dolar, hazineden 40 bin dolar ve yabancı melek yatırımcıdan da 80 bin dolar gibi 8 katı kadar kaldıraç etkisi yapma ihtimali var. İnşallah bölge bunlardan istifade edebilir."

Hazine ve Maliye Bakanlığı Mali Sektörle İlişkiler ve Kambiyo Genel Müdürü Hakan Ertürk ise Bakanlık olarak, Türkiye'de kalkınma ajanslarının Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde yaptıkları bu girişim protokolünü mutlulukla karşıladıklarını belirtti.

Karacadağ Kalkınma Ajansı, Dicle Kalkınma Ajansı ve İpekyolu Kalkınma Ajansı temsilcileri de "GAP Bölgesi ve Melek Yatırım Ağı Protokol"unun bölgeye hayırlı olmasını diledi.

Konuşmaların ardından Vali Güzeloğlu, Altuntaş, Ertürk, GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Sadrettin Karahocagil ve kalkınma ajanslarının temsilcileri tarafından protokol imzalandı.

Törende daha sonra "Dünyada ve Türkiye'de Melek Yatırımcılık Ekosistemi ve Gelecek Vizyon" konulu panel gerçekleştirildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi