Görüş Bildir

Menfezler sel baskınlarını önledi

DİYARBAKIR'DA merkez Bağlar Belediyesi tarafından olası sel baskınlarına karşı kırsal bölgelerdeki yerleşim yerlerine kış mevsimi öncesinde yaptığı menfez ve köprüler, vatandaşları büyük bir dertten kurtardı. Geçmiş yıllarda sel baskınlarının yaşandığı kırsal alanda bu kış belediye tarafından yazın yapılan bu menfezler nedeniyle sıkıntı yaşanmadı.

Menfezler sel baskınlarını önledi

Merkez AK Parti Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu, vatandaşların bu kış sel baskınıyla karşılaşmamasından büyük bir mutluluk duydugunu açıkladı. Beyoğlu, "Çok şükür yaptığımız menfez ve köprülerle bunun önüne geçtik. Biz bu milletin hizmetkarlarıyız. Onlar için ne yaparsak az” dedi.

MENFEZLER SEL'İ ÖNLEDİ

Bağlar Belediyesi, önceki yıllarda sel baskınları ve doğa olayları nedeniyle sıkıntı yaşayan kırsal bölgelerdeki yerleşim yerlerinde başlattığı çalışmalarda iki ay gibi kısa bir sürede kırsal yerleşim yerlerini  menfez köprüye kavuşturarak kış dönemi öncesinde vatandaşlara rahat nefes aldırmıştı. Kırsal bölgelerde önceki yıllarda etkili olan ve yaşamı felç eden tablolar bu sayede yaşanmadı. Önceki gün Diyarbakır'da etkili olan sağanak yağış bir çok bölgede ulaşımı ve yaşamı olumsuz yönde etkilerken, Bağlar Belediyesi’nin menfez köprü yaptığı bölgeler bu tablonun dışında kaldı. Yakın zamanda yaşanan sel baskınlarında hayvanların telef olması, tarım alanlarının zarar görmesi ve okula gidemeyen öğrencilerin mağdur olmasıyla gündeme gelen kırsal bölgelerdeki bu sorunu çözülmesi sayesinde ulaşım aksamadı,tarım arazileri zarar görmedi.

30'A YAKIN YERLEŞİM BİRİMİ

Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu, menfez köprülerin hizmete girmesiyle kırsal yerleşim yerlerinde yaşayan vatandaşların önceki yılarda yaşadığı sıkıntılardan kurtulduğunu belirterek, "Geçmiş yıllarda doğa olayları ve sel baskınlarında zarar gören, mağduriyet yaşanan  yerleşim yerleri vardı. Çok acı tabloları basında okuyorduk maalesef. Çok şükür yaptığımız menfez köprülerle bunun önüne geçtik. 30’a yakın  yerleşim yerinde bunları kısa zamanda tamamlayarak vatandaşımızın hizmetine hazır hale getirdik. Bölgede etkili olan sağanak yağıştan sonra ulaşım aksamadı ve tarım arazileri zarar görmedi. Önceki yıllarda hafızalara kazınan acı tablolar yaşanmadı. Bundan dolayı çok mutlu olduk. Bu yöndeki hizmetlerimiz bu yıl da devam edecektir" diye konuştu.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi