Merketlere dikkat!

Yenişehir Zabıta ekiplerinin, ilçe sınırları içerisindeki marketlerde yaptıkları denetimlerde çok sayıda, kullanma tarihi geçmiş ürün tespit edildi. El konulan ürünler, bilahara imha edildi.

Merketlere dikkat!

Yenişehir Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’ne bağlı Gıda Denetim Ekibi ilçemizdeki vatandaşların sağlıklı ve hijyenik gıdalar alması ve tüketmesi adına denetimlerine aralıksız devam ediyor. İlçe sınırları içerisindeki marketleri denetleyen ekipler ilk olarak ruhsat kontrolü yaptı. Ardından gıdaların son kullanma tarihini inceleyen ekipler, çok miktarda son kullanma tarihi geçmiş ürün ele geçirdi ve bu işyerleri hakkında yasal işlem başlattı, kurallara uymayan işyerleri hakkında tutanak tuttular.

KULLANIMI GEÇMİŞ ÜRÜNLER

Market sahiplerine gıda ürünlerinin saklanma koşulları hakkında bilgi veren Zabıta Müdürlüğü’ne bağlı ekipler bazı uyarılarda da bulundu. Market personeli tarihi geçmiş ürünleri raflarından kaldırmaları veya iade etmeleri konusunda uyarıldı, Yenişehir Belediyesi olarak kesinlikle bu tür son kullanma tarihi geçmiş ürünlerin halka satışına izin verilmeyeceği ve gıda ürünleri satan yerlere yönelik denetimlerin düzenli olarak yapılacağı her market sahibine tek tek anlatıldı.

EL KONULANLAR İMHA EDİLDİ

Yenişehir Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, ilçe merkezinde gıda satışı yapan marketlerde yaptığı denetimlerde, son kullanma tarihi geçmiş cips, içecek, süt ürünleri ve daha çok çocuklara satış yapılan çikolata ve bisküviye el konuldu. Daha önce uyarıldığı halde uyarıyı dikkate almayan işyerleri hakkında cezai işlem uygulandı. Yenişehir Belediyesi Zabıta ekipleri, son kullanma tarihi geçmiş yiyecek ve içecekleri imha etmek üzere depoda topladı. Toplatılan tarihi geçmiş gıdalar daha sonra zabıta ekiplerince Büyükşehir Belediyesi çöp istasyonunda imha edildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz