Görüş Bildir

Mesleki eğitim

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Cumali Atilla, Diyarbakır Mesleki Eğitim Kampüsünü ziyaret etti. Kalifiyeli eleman yetiştirilmesinin önemine dikkat çeken Başkan Atilla, "Belediye olarak mesleki eğitimin gelişmesi için yapılan çalışmalara katkı sunacağız." dedi.

Mesleki eğitim

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Cumali Atilla, Diyarbakır Mesleki Eğitim Kampüsünü ziyaret etti. Başkan Atilla'yı Mesleki Eğitim ve Küçük Sanayi Destekleme Vakfı (MEKSA) Diyarbakır Proje Başkanı Sertaç Işık karşıladı. Başkan Atilla, atölyeleri gezdi, çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Eğitmenler ve kursiyerler ile sohbet eden Başkan Atilla, kursiyerlerin çocuklarıyla yakından ilgilendi, onlara oyuncak hediye etti.

‘İSTİHDAMA DÖNÜK MESLEKİ PROGRAMLARI ÖNEMSİYORUZ’

Kalifiyeli eleman yetiştirilmesinin önemine dikkat çeken Başkan Atilla, şöyle konuştu: "İlimizde yürütülen istihdama dönük mesleki programlarını belediyemiz olarak önemsemekte ve desteklemekteyiz. Hükümetimizin yakın planda ilimizde uygulayacağı cazibe merkezleri projesi, tekstil kent projeleri ile ilimizde önemli oranda istihdamın önü açılacak olup, mesleki eğitim alan kursiyerimiz bu alanlarda istihdam olacaktır inşallah. Biz de belediye olarak mesleki eğitimin gelişmesi için yapılan çalışmalara katkı sunacağız."

Başkan Atilla, Büyükşehir Belediyesi bünyesinde de mesleki eğitim kurslarının bulunduğunu belirterek, "Farklı sektörlerde vasıflı eleman yetiştirmek için çalışmalarımız devam ediyor." dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi