Görüş Bildir

Meslekte 40'ncı yılını dolduran avukatlara plaket

Bölge kentlerinde avukatlık mesleğinde 40'ncı yılını dolduran avukatlara Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu'nun katıldığı törenle plaket verildi.

Meslekte 40'ncı yılını dolduran avukatlara plaket

Fırat AVCIL

DİYARBAKIR - Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu ve Türkiye Barolar Birliği Yönetim Kurulu üyelerinin de katılımıyla Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu Salonu'nda düzenlenen törenle bölgede meslekte 40. yılını dolduran avukatlara plaket verildi. Törene Feyzioğlu ve yönetim kurulu üyelerinin yanı sıra Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Fırat Anlı ve bölge baro başkanları ile plaket alan avukatların yakınları katıldı. Tören öncesi basın mensuplarının Cumhurbaşkanı'na hakaret ettiği gerekçesiyle tutuklanan Afyon Barosu avukatlarından Umut Kılıç'ın tahliyesi ve yine Hidayet Karaca ile 63 polis sanık için verilen tahliye kararlarının daha sonra "yok hükmünde" sayılarak, kararın iptal edilmesine ve bölgedeki birçok dava dosyasının başka illere nakledilmesine ilişkin sorularını yanıtladı.

40 YILINI DOLDURAN AVUKATLAR        

Feyzioğlu, Sulh Ceza Hâkimlikleri'nin siyasi iktidarın sopası konumuna geldiğini belirterek, bunu "Tayyip Erdoğan Ceza Hukuku" olarak nitelendirdi. Feyzioğlu, bunun yerine evrensel hukuk kaidelerinin getirilmesi gerektiğinin altını çizdi. Bölge kentlerinde işlenen "faili meçhul" cinayetlere ilişkin dava dosyalarının yüzlerce kilometre uzaklıktaki kentlere gönderilmesini "dava kaçırma girişimi" olarak değerlendiren Feyzioğlu, bu tür dosyaların adaletin tescili için olayın yaşandığı yerde görülmesi gerektiğine vurgu yaptı.

ADALETE GÜVEN KAYBOLUYOR

Feyzioğlu'nun basın mensuplarının sorularını yanıtlamasının ardından tören başladı. Törenin açılış konuşmasını yapan Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi, meslekte 40. yılını dolduran avukatlara emeklerinden dolayı teşekkür etti.

Elçi'nin ardından tekrardan söz alan Feyzioğlu, bugün tahliye olan Kılıç'ın bırakılmasını "Türkiye'de gerçekleşebileceğine dair umutlandık" ifadesiyle değerlendirerek, Kılıç'ın tutuklanmasının adalete olan inancı kırdığını ifade etti. Feyzioğlu, "Adalete güven her geçen gün biraz daha düşüyor. Adalete güvenin yitirmiş bir toplum temelsiz kalmıştır" diyerek, birlik ve beraberliğin demokrasi, özgürlük ve insan haklarıyla gelebileceğini söyleyerek konuşmasını tamamladı.

Konuşmaların ardından avukatlık mesleğinde 40. yılını dolduranlara plaketleri takdim edildi. Plaket törenin ardından avukatlara kokteyl verilmesiyle tören sona erdi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi