Meydanlara Peygamber sevgisi!

Peygamber Sevdalıları Platformu'nca 19 Nisan'da, "Eşsiz Önder Hazreti Muhammed" adıyla düzenlenecek etkinlik için hazırlıklar sürüyor

Meydanlara Peygamber sevgisi!

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından "Eşsiz Önder Hazreti Muhammed" adıyla düzenlenecek Kutlu Doğum Haftası etkinliği için hazırlıklar sürüyor.

Platform tarafından 19 Nisan Pazar günü Bağlar ilçesindeki Newroz Parkı'nda gerçekleştirilecek kutlama için şehrin işlek caddelerine Türkçe ve Kürtçe asılan pankartlarla vatandaşlar etkinliğe davet ediliyor.

Plaftorm koordinatörü Cemil Cahit Ünsal,  ilk Kutlu Doğum Haftası etkinliğini 2006'da bir düğün salonunda düzenlediklerini hatırlatarak, halkın yoğun ilgisinden dolayı etkinliği daha geniş bir alana taşıdıklarını söyledi.

NEWROZ PARKTA KUTLU DOĞUM                                                

"Diyarbakır'da düzenlediğimiz bu etkinliğe her yıl binlerce kişi katılıyor" diyen Ünsal, "Bu yıl Newroz Parkı'nda üçüncü etkinliği gerçekleştireceğiz. Hazırlıklarımız sürüyor. Kentin farklı noktalarına asılan 15 bin afiş ve 60 pankart ile halkı etkinliğe davet ediyoruz" dedi.

Platform olarak özel olarak hazırladıkları Hz. Peygamberi anlatan ilahilerin yer aldığı 150 bin CD'nin ücretsiz evlere dağıtılmaya başlandığını anlatan Ünsal, anonslarla da etkinlikle ilgili halkın bilgilendirileceğini aktardı.

Ünsal, etkinliğe Türkiye'nin yanı sıra Irak, İran ve Suriye'den de davetlilerin katılmasının beklendiğine işaret ederek, şunları dile getirdi:

MİLYARLARCA SALAVAT GETİRİLİYOR

"Bu etkinliklerin yanısıra hafta dolayısıyla her yıl farklı kampanyalar düzenliyoruz. Bu kampanyalardan biri de salavat kampanyası. Diyarbakır'daki etkinlikte her yıl okunan salavatları açıklıyoruz. Her yıl milyarlarca salavat getiriliyor, milyonlarca kelime-i tevhid okunuyor ve binlerce hatim indiriliyor. Halkımızdan bu kampanyalara destek sunmalarını bekliyoruz"

Ünsal, "Daha önce gerçekleştirdiğimiz kutlamalara katılacak vatandaşların alana ücretsiz ulaşımının sağlanması konusunda belediyeden bir talebimiz olmuş fakat reddedilmişti. Bu nedenle bu yıl da alana vatandaşlar kentin çeşitli yerlerinden gönüllü vatandaşlarımızın araçlarıyla taşınacak" şeklinde konuştu.

Ünsal, etkinliğe tüm vatandaşları davet ettiklerini sözlerine ekledi.

Kaynak: Diyarbakır Söz