Midyat'taki yabancılardan terör saldırısına tepki

Mardin'in Midyat ilçesinde PKK'lı teröristlerce Emniyet Müdürlüğüne bomba yüklü araçla düzenlenen saldırıya ilçede yaşayanların tepkisi sürüyor.

Midyat'taki yabancılardan terör saldırısına tepki

Bomba yüklü araçla ilçe Emniyet Müdürlüğüne 8 Haziran'da düzenlenen, 2'si kadın 3 polisin şehit olduğu, 3 kişinin hayatını kaybettiği ve 50 kişinin yaralandığı saldırıyı yürüyüşle protesto eden ve terör örgütü PKK'yı lanetleyen Midyatlılara ilçede yaşayan yabancılar ve yabancı kökenli vatandaşlar da destek veriyor.

- "Yüce Allah’tan bu acıların son bulmasını diliyorum"

Emniyet Müdürlüğü binasının yanındaki spor salonunu işleten ve saldırıda iş yeri hasar gören Lübnan asıllı Ziyad Mağat, 3 yıl önce Midyat'a yerleştiğini ve açtığı spor salonundan elde ettiği gelirle yaşamını sürdürdüğünü söyledi.

Saldırı nedeniyle mağduriyet yaşadığını belirten Mağat, patlama dolayısıyla büyük üzüntü yaşadıklarını dile getirerek, "Yüce Allah’tan bu acıların son bulmasını diliyorum. Bu mübarek ramazan ayında yapılan bu saldırı ne İslam'a ne de insanlığa sığar. Bu saldırıyı yapan Müslüman olamaz." dedi.

- "Allah, bunu yapanların belasını versin"

Lübnan'ın başkenti Beyrut'tan 6 yıl önce geldiği Midyat'a yerleşen ve Türk vatandaşlığına geçip vatani görevini yaptığını belirten Yusuf Ahmed, Mağat'ın işlettiği salonda işçi olarak çalıştığını söyledi.

Patlamanın sabah saatlerinde olmasının büyük bir faciayı önlediğini aktaran Ahmed, "Patlama için ne söyleyeceğimi bilemiyorum. Allah, bunu yapanların belasını versin." ifadesini kullandı.

Suriye'de Esed zulmünden kaçarak ilçeye sığınan Suriyeli Nizar Hüseyin, çalıştığı spor salonunda patlamadan şans eseri yara almadan kurtulduğunu anlattı.

Suriye'den iç savaş nedeniyle 3 yıl önce kaçarak geldiğini belirten Hüseyin, "İş yerinin arka odasını temizlediğim sırada patlama meydana geldi. Allah’a çok şükür bana bir şey olmadı. Mübarek ramazan ayında böyle bir saldırının yapılaması Müslümanlığa sığmaz." dedi.

- Esnaf iş yerlerini temizledi

Öte yandan, patlamada iş yerleri zarar gören esnafın büyük bölümü hasar tespit çalışmalarının tamamlanmasının ardından dükkanlarını temizleyerek yeniden hizmete sundu.

Kaynak: Diyarbakır Söz