Görüş Bildir

Mikrop Üreten Dere!

Devlet Su İşleri(DSİ) Bitlis İl Müdürlüğü, çöp yığınına dönen Bitlis dersini temizleme çalışması başlattı.

Mikrop Üreten Dere!

Devlet Su İşleri(DSİ) Bitlis İl Müdürlüğü;  merkezden geçen ve çöp yığınına dönüşen Bitlis deresinde başlattığı temizleme çalışmasını sürdürüyor. Ortaya koyduğu çirkin manzara ve etrafa saçtığı kötü kokularla bir yandan esnaf ve halkın tepkisini çekerken, bir yandan da yaydığı kötü kokular nedeniyle hastalık saçıyordu.

Adeta çöplüğü andıran Bitlis deresini temizlemek için Devlet Su İşleri(DSİ) Bitlis İl Müdürlüğü harekete geçti.

Dere temizleme çalışması hakıında bilgi veren  DSİ Bitlis İl Müdür Vekili Niyazi Yayla, derenin temiz bir görünüme kavuşması için gerekli tüm çalışmaları başlattıklarını söyledi.

MİKROP ÜRETİYOR

Paletli kepçe ile dereyi temizlemeye başladıklarını belirten Yayla, “Gerçekten Bitlis deresi, atılan atıklar ve çöpler nedeniyle hem kötü bir görünüm sağlıyordu hem de esnafımızın ve halkımızın sağlığını tehdit ediyordu.  Özellikle yaz aylarında sıcaklığın artması ve su debisinin azalmasıyla birlikte dereye atılan çöpler ve atıklar olduğu yerde kalarak etrafa koku vermeye başlıyor. Bizlerde DSİ Bitlis il müdürlüğü olarak gerek deremizi temiz bir görünüme kavuşturmak gerekse de halkımızın sağlığını düşünerek derede bir çalışma başlattık. Şuanda paletli kepçemiz hummalı bir şekilde çalışmasını yapıyor. Derenin temizliği bitene kadar bu çalışmamız aralıksız olarak devam edecektir.” dedi.

Derenin temiz tutulması için halka da seslenen Yayla, “Burada bizler yaşıyoruz. Dereden etrafa yayılan pis kokulardan bizler etkileniyoruz. Çöplerimizi ve katı atıklarımızı dereye atmayalım. Deremizi hep birlikte temiz tutalım.” çağrısında bulundu.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi