Görüş Bildir

Modern semt yol bekliyor

İki yıldır çalmadık kapı bırakmayan Fabrika Mahallesi sakinleri veryansın ediyor.

Modern semt yol bekliyor

Yenişehir ilçesinde modern ve yüksek binaların boy gösterdiği Fabrika Mahallesindeki yol sorunu vatandaşları bezdirdi. Yolların bozuk ve çamurlu olduğunu belirten mahalleli, yetkililerden sorunlarının giderilmesini istedi.

İlçeye bağlı Fabrika Mahallesi 805. Sokak bir araya gelen vatandaşlar, köy yerini andıran manzara karşısında çaresizlik yaşadıklarını söylüyor.

Diyarbakır Söz Gazetesi muhabirine içlerini döken mahalle sakinleri, 2 yıldır Büyükşehir ve Yenişehir Belediyelerinin kapısını aşındırmalarına rağmen herhangi bir sonuç alamadıklarını ifade ettiler. Mahalle sakinlerinden Mehmet Elmacı, yolların bozuk ve çamurlu olması nedeniyle çocukların okula gidemediğini kaydetti.

“BURASI KÖYDEN DAHA BETER”

Mağdur olduklarını aktaran Elmacı, “Yollarımızın halini görüyorsunuz, yazın toz, kışın ise çamurdan geçilmiyor. Bir şehre yakışmayan şeyler, burası köyden daha beter. Yol demeye bin şahit lazım. Yollarımız hep çukur ve hendeklerle dolu. Arabalarımız buradan geçemiyor, bozuluyor. Sanayiye götürmek zorunda kalıyoruz. Yolarımızın asfalt yapılmasını istiyoruz ve şehrin önemli caddeleri olan 75 metrelik yol ile 50 metrelik yola bağlanmasını istiyoruz. Ayrıca Elazığ Yoluna bağlanmasını istiyoruz. Okula giden çocuklarımız servislerin buraya gelemediği için mağdur oluyor. Aydınlatma direklerimiz yok. Bayağı mağdur durumdayız. Sesimizi duyan yetkililer varsa sorunlarımızın giderilmesini istiyoruz” dedi.

“BOZULAN ARABALARIMIZ SANAYİDE”

Abdurrahman Kahraman ise “145 hane bu sitede oturuyor. Ailelerimiz gece dışarı çıkamıyor. Aydınlatma olmadığı için kadınlarımız ve kızlarımız zorluk yaşıyor. Yollarımız çukur olduğu için arabalarımız bozuluyor, sanayiye götürüyoruz” diye konuştu.

“ÇOCUKLAR OKULA GİDEMİYOR”

Çocukların okula gidemediğini savunan Abdulhamit Salman da, “Sitemiz 2 yıldır faaliyette o zamandan bu yana defalarca kayyumdaki büyükşehir ve Yenişehir belediyelerine müracaat ettik ama bir türlü netice alamadık. Çocuklarımız çoğu zaman yağmur sonrası çamur oluştuğu için okula gidemiyor. Kendi arabalarımızla çocuklarımızı okula götürmeye çalışıyoruz” şeklinde konuştu.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi