Görüş Bildir

6 ay sonra ifade verdi

Televizyon kanalındaki ses yarışmasıyla tanınan Mutlu Kaya'nın, başından silahla vurularak yaralanmasına ilişkin davada ifadesi, duruşmaya katılamadığı için tedavi gördüğü hastanede alındı.

 6 ay sonra ifade verdi

 Mutlu Kaya:

"Veysi Ercan olay günü kapımıza gelerek, 'Kaçalım' dedi. Kaçmayacağımı söylediğimde bir dakika düşünmeden silahı kafama doğru sıktı. Silah ateş almadı. Kaçarken arkamdan bir daha sıktı, değmedi, bir daha sıktı. Dördüncü kurşun kapıyı kapatırken camından bana isabet etti. Her şeyi hatırlıyorum"

"Beni rahatsız ediyor, sürekli anne ve babamla tehdit ediyordu. Onunla korktuğum için görüştüm. Yarışmaya katılmamdan dolayı sorun çıkardı. Bu yüzden beni mahvetti ve öldürdü. Olay günü görüşmek istemediğimi belirttiğimde, 'Gelir, evinizi tarar, ağabeyini öldürürüm' dedi"

Diyarbakır'ın Ergani İlçesi'nde eski erkek arkadaşı Veysi Ercan tarafından tabancayla vurularak yaralanan 19 yaşındaki Mutlu Kaya, tedavi gördüğü hastanede ilk kez ifade verdi. Kaya, Veysi Ercan'ın bir dakika bile düşünmeden silahı çıkardığını ve direk başına doğru ateş ettiğini söyledi.

Özel bir televizyon kanalında ses yarışmasına katıldıktan sonra Diyarbakır'ın Ergani İlçesi'nde 18 Mayıs günü erkek arkadaşı Veysi Ercan tarafından başından tabanca ile vurularak ağır yaralanan Mutlu Kaya, tedavi gördüğü özel hastanede ilk kez ifade verdi. Eski erkek arkadaşı Veysi Ercan'ın 'Tasarlayarak kasten öldürmeye teşebbüs' suçundan ömür boyu hapis cezası istemiyle tutuklu yargılandığı davada 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nin görevlendirdiği Naip Hakim Büşra İlhan'a ifade veren Mutlu Kaya, başından geçen olayları ayrıntılı olarak anlattı. İfade işlemine sanık avukatı Serdar Teke ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı avukatı Remzi Atalay da hazır bulundu.

'EVİNİZİ TARARIM, AĞABEYİNİ ÖLDÜRÜRÜM' DEDİ

İfadesinde sanık Veysi Ercan'dan şikayetçi olduğunu söyleyen Mutlu Kaya, "Veysi'yi 1 yıldır tanırım. Lisede beni görüp beğendiği için arkamdan geliyordu ve beni rahatsız ediyordu. Beni uzun zamandır tehdit ediyordu. Veysi ile korkudan görüşüyordum. Olay günü acıktığım için kardeşim ve arkadaşı ile gece saat 24.00 gibi yemek almaya çıktım. Veysi sürekli beni takip ediyordu. Sürekli benim peşimdeydi. Veysi beni aradığında korktuğum için cevap verdim. Telefonu açtığında yanıma geleceğini söyledi. Ben görüşmek istemedim. 'Gelir eviniz tararım, ağabeyini öldürürüm' dedi. Biz yemek alırken kavurmacının oraya geldi" dedi.

DİREK KAFAMA DOĞRU SIKTI

Veysi Ercan'ın daha sonra kendilerini eve bıraktığını söyleyen Mutlu Kaya, "Gece saat 03.00 sıralarında beni yine aradı. Telefonda küfredince ben ağladım ve ona yalvardım. 'Kapıya geldim, dışarı çık. Kapıya gel sana son kez birşey diyeceğim. Birşey yapmayacağım. Çıkmazsan Ergani'yi ayağı kaldıracağım' dedi. Herhalde birşey yapmaz diye düşünerek, bu son gelişidir diye kapıya çıktım. 'Gel benimle kaçalım' dedi ve elimden sıkıca tuttu. Ben ise, 'Elimi bırak. Ben seni sevmiyorum, seninle kaçamam. Ben abime bunu nasıl yaparım. Benim şerefim ve namusum var' dedim. O arada bir dakika düşünmeden silahı arkadan çıkardı ve direk kafama doğru sıktı. Karanlık değildi, sokak lambası ve evin ışığı vardı. Silah ateş almadığında ben bağırdım ve kaçtım. 'Yapma' diye bağırdım. Arkamdan bir daha sıktı. O kurşan değmedi. Bir daha sıktı, dördüncüde kapıyı tam kapatırken kapının penceresinden bana değdi. Herşeyi hatırlıyorum. Ablam geldi ve ablama 'Beni kurtar' dedim. Sonra Serhat geldi. Beni kucağına aldı ve taksiye bindirdiler. Devlet hastanesine polisler geldi. Sonra ambulans geldiğinde hafızam gitti" dedi.

SES YARIŞMASI YÜZÜNDEN BENİ MAHVETTİ, BENİ ÖLDÜRDÜ

Olaydan önce Ergani'de polise giderek Veysi Ercan'ın kendisine tehdit ettiğini söylediğini belirten Mutlu Kaya, "Yardım istedim. Ancak hiçbir şey yapmadılar. O öyle bir sahtekar ki bana kendisini Ercan diye tanıttı. Bu yüzden ona Ercan diye hitap ediyordum. Gerçek ismini sonradan öğrendim. Beni evin önünde elimden tutup kaçırmaya çalıştı. O gün sıklıkla artık peşimi bırakması için aradım. Daha önce ses yarışması Gaziantep elemelerine gitmedim. Benim yarışmaya katılmamdan dolayı sorun çıkardı. Bu yüzden beni mahvetti, bu yüzden beni öldürdü. Ondan önce bu kadar rahatsız etmiyordu" dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi