Görüş Bildir

Mutlu Kaya'yı vuran sanığa 15 yıl hapis

Ergani İlçesi'nde 19 yaşındaki Mutlu Kaya'yı tabancayla ağır yaraladığı gerekçesiyle tutuklu yargılanan eski erkek arkadaşı 26 yaşındaki Veysi Ercan, herhangi bir indirim uygulanmadan 15 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Mutlu Kaya'yı vuran sanığa 15 yıl hapis

Özel bir televizyon kanalında ses yarışmasına katıldıktan sonra Diyarbakır'ın Ergani İlçesi'nde 18 Mayıs günü uğradığı silahlı saldırıda başından ağır yaralanan Mutlu Kaya'nın erkek arkadaşı Veysi Ercan'ın 'Tasarlayarak kasten öldürmeye teşebbüs' suçundan yargılamasına devam edildi. Diyarbakır 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya tutuklu sanık Veysi Ercan ve taraf avukatları katıldı.

Katıldığı ses yarışmasıyla tanınan Mutlu Kaya'yı, Diyarbakır'ın Ergani ilçesindeki evinde, başından vurarak ağır yaralayan sanık,  15 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Diyarbakır 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki karar duruşmasında tutuklu sanık Veysi Ercan hazır bulundu. Cumhuriyet savcısı esas hakkında hazırladığı mütalaasında sanığın "kasten insan öldürmeye teşebbüs" suçundan cezalandırılmasını istedi.

Sanık Ercan savunmasında, öldürmek kastıyla hareket etmediğini ve Mutlu Kaya'nın kendisine sürekli hakaret ettiğini ileri sürdü. Mutlu'yu kesinlikle öldürmek gibi bir kastının olmadığını öne süren Ercan, "Mutlu'yu öldürmemi gerektirecek ciddi bir sebep yoktur. Olay gecesi evin ışıkları kapalıydı. Evin dış kapısı buzlu camlıydı. Mutlu'yu kesinlikle camın arkasında görmedim. Sadece bana yaptığı hakaretlerden dolayı rastgele ateş ettim." ifadelerini kullandı.

- Yüzde 96 engelli hale geldi

Avukatı Hatice Demir, Ankara Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nden gönderilen rapora göre müvekkili Mutlu Kaya'nın yüzde 96 engelli hale geldiğini ifade etti. Adli Tıp Kurumu'ndan gönderilen rapora göre ise müvekkilinin uğradığı saldırı sonucunda bu etkenin basit bir şekilde giderilemeyeceğinin belirtildiğini aktaran Demir, şunları kaydetti:

"Müvekkilim şu an tek başına yaşamsal fonksiyonlarını yerine getirememektedir. Bundan sonraki hayatını bu şekilde yaşayacak. Mutlu, artık şarkı söyleyemeyecek, gezemeyecek ve belki de tam olarak konuşamayacaktır. Bu durum ölümden beter olacaktır. Bu nedenle sanığın hükümle birlikte tutukluluk halinin devamını talep ediyorum."

- "Beni idam edin"

Avukat Elif Tirenç İpek de davanın basın tarafından takip edildiğini belirterek, mahkemenin vereceği kararda kamuoyunun vicdanını rahatlatması ve verilen cezasının caydırıcı nitelikte olması gerektiğini savundu. Duruşmada son sözü sorulan sanık Ercan, avukatların mahkemeyi medya ile tehdit ettiğini iddia ederek, "Öyle ise beni idam edin." dedi.

Savunmaların ardından mahkeme Mutlu Kaya'nın yaralanmasına neden olan sanık Veysi Ercan'nı "kasten insan öldürmeye teşebbüs" suçundan 14 yıl, "ruhsatsız ateşli silahlarla mermileri bulundurma" suçundan da 1 yıl hapis cezasına çarptırılmasına karar verdi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi