Görüş Bildir

Mutluluk kaf dağının arkasında mı?

Ne yazık ki?.. Ancak mutluluk kişiye özgü ve yaşam kültürüne göre varlık gösteriyor. Söz haber, Diyarbakır'lılara "mutluluğu" sordu, alınan cevap; "insan yetinince mutlu olur?"

Mutluluk kaf dağının  arkasında mı?

Hepimiz mutluluk üzerine mutlaka düşünmüşüzdür. Bizi nelerin mutlu, nelerin mutsuz edeceğine dair değerlendirmelerde bulunmuşuzdur. Kimine göre mutluluk parada kimine göre ise aşkta… Ve hatta mutlak bir mutluluk yoktur diyenlerimiz de var iken bizde Diyarbakır Söz Gazetesi haber ekibi olarak bu felsefi soruya yanıt aramak için yollara düşüp vatandaşların mutluluk ile ilgili görüşlerini sizler için araştırdık.

İşte vatandaşlarımızın “mutluluk” kavramına yaklaşımları;

“İNSAN YETİNİNCE MUTLU OLMAYI BAŞARABİLİR”

Müjdat Altuner, “Ben iç dünyamda mutluyum çünkü yetinmeyi biliyorum. İnsan yetinince mutlu olmayı başarabilir. Elimizdekilerin kıymetini bildiğimiz zaman her şey çok farklı olur. Koşullar neyi gerektiriyorsa ve hangi koşullardaysak o koşullarla barışık yaşamayı bilmemiz gerek. Ben mutluluğu böyle simgeliyorum. Ekonomik şartlarında etkisi çok büyük ama kesin mutluluğu getirir mi tartışılır.”

“EKONOMİK ŞARTLAR ORTADA İKEN MUTLULUKTAN SÖZ EDİLEMEZ”

Ahmet Yılmaz, “Ben mutluyum diyemiyorum. Bence kadın ve erkek arasındaki o duygusal bağda arıyorum. Kişinin maddi durumu yerindeyse geçimini iyi şartlarda sağlayabiliyorsa mutludur. Ekonomik şartlar ortada zaten hal böyle iken mutluluktan söz edilemez. Maddiyattan sonra bunu eğitilmede sıralayabiliriz iyi bir yerde eğitim gören biri ve kenar mahalle okulunda eğitim gören biri aynı şartlarda değil. Sokaklar sevgisiz ve saygısız insanlarla dolup taşıyor bütün bunlar üzüntü kaynağıdır. Mutlu olabilmek için kişinin de kendini tanıması bilmesi lazım kişiler kendilerini değiştirmediği sürece toplumu da değiştiremez. Bizim mutsuzluğumuzun asıl kaynağı toplumda yaşanan bu tür olumsuzluklardır.”

“MUTLULUK BİZİM İÇİN DÜNYADA BARIŞTIR”

Abdülkadir Arıkan,” Mutlu olabilmek için çalışıyoruz ama karşılığını ne yazık ki alamıyoruz. Kriz piyasası hepimizi zor şartların yükü ile zorluyor. Ben fotoğrafçıyım para kazanmak için bu sıcak havada güneşin altında üç kuruş kazanabilmek ve aileme bakabilmek için çalışıyorum yinede mutlu olmak için elimden geleni yapıyorum. Piyasalar durgun vatandaş perişan halde, doların yükselmesi ve fırsatçıların da bu durumu öne sürüp halkı daha da güç duruma düşürüyor. Barış olursa savaşlar biterse ve kan dökülmezse işte biz o zaman mutlu oluruz. Mutluluk her zaman para demek değil bizim için dünyada barıştır.”

“ YAPILAN ZAMLARDAN DOLAYI MUTLU DEĞİLİM”

Mehmet Yeşil,”Yapılan zamlar ve yaşanan krizden dolayı mutlu değilim. Hepimiz mağdur durumdayız. Kendimden örnek veriyim çalışmıyorum işim yok ve geçimimi sağlayamıyorum. Evde üç çocuğum var, her şey oldukça pahallı ve alacak maddi gücüm yok. Doları da bahane eden fırsatçılar vatandaşları mağdur ediyor. İki ay önce torbası yetmiş lira olan un şimdilerde 95 lira olmuş bunun dolarla bir ilgisi yok ki. Asgari ücret alan bir kişi evine nasıl bakabilir nasıl kira ödeyebilir bunları yaşayıp gördükçe mutsuz oluyoruz.”

“ÇOK EGOLU OLMAK MUTSUZLUĞA SEBEP OLUR”

Öznur Yıldırım,”Bence mutluluk anı yaşayıp hayattan zevk almaktır. Ben de böyle yaşayarak mutlu oluyorum. İnsanın kendini mutlu hissetmesi için egolarını bir kenara bırakması lazım. Kişi egosunu bir kenara bırakabilirse mutlu olur. Çok egolu olmak mutsuzluğa sebep olur.”

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi