Görüþ Bildir

Naki'ye 5 Yýl Ýstendi!

Naki'ye 5 Yýl Ýstendi!

Ýsrail'in öldürdüðü çocuklarý Cizre diye paylaþan futbolcu Deniz Naki'ye 5 yýl hapis istemi

Türkiye 2'nci Ligi'nde mücadele eden Amedsportif Kulübü futbolcusu Deniz Naki hakkýnda, sosyal medya hesaplarýndan, 'Terör örgütü propagandasý' yaptýðý iddiasýyla 5 yýla kadar hapis cezasý istemiyle dava açýldý. Savcý iddianamesinde, Naki'nin Ýsrail'in öldürdüðü 2 Filistinli çocuðun fotoðrafýný Cizre'de olmuþ gibi paylaþýp, terör örgütü propagandasý yaptýðýný vurguladý.

Diyarbakýr Cumhuriyet Baþsavcýlýðý'nýn Amedsporlu Deniz Naki hakkýnda, 'Terör örgütü propagandasý' yaptýðý iddiasýyla baþlattýðý soruþturma tamamlandý. Ýddianamede, Naki'nin Facebook ve Twitter hesaplarýndan yaptýðý 7 ayrý paylaþýmda örgüt propagandasý yaptýðý gerekçesiyle 1 yýldan 5 yýla kadar hapisle cezalandýrýlmasý istendi.

FÝLÝSTÝN FOTOÐRAFINI CÝZRE DÝYE PAYLAÞMIÞ

Ýddianamede, polis tarafýndan düzenlenen tespit tutanaðýna dikkat çeken savcý, Naki'nin Facebook hesabýndan 4 Ocak 2016 günü, "Bir baba düþünün iki evladý da vurulmuþ ve yanlarýnda öylece çaresizce cansýz bedenlerine bakýp duruyor, Cizre'de yasak var diye onlarý gömemiyor" diyerek bir paylaþým yapýldýðýný kaydetti.

Paylaþýmýn altýnda yaþamýný yitiren iki çocuk fotoðrafýnýn bulunduðunu belirten savcý, fotoðrafýn 8 Ocak 2009 tarihinde Ýsrail ve Filistin arasýnda çýkan çatýþmalarda yaþamýný yitiren çocuklara ait olduðuna dikkat çekti. Cizre'de, PKK/KCK terör örgütü mensuplarýnca kazýlan hendeklerin kapatýlmasý, barikatlarýn kaldýrýlmasý, tuzaklanan bombalarýn imha edilmesi, halkýn can ve mal güvenliðinin saðlanabilmesi için yapýlan operasyonlarýn, bölge halkýna yapýlýyormuþ gibi gösterilmeye çalýþýldýðý kaydedilen iddianamede, "Halkýn bölge bakýmýndan farklý özelliklere sahip bir kesiminin, diðer bir kesim aleyhine kin ve düþmanlýða alenen tahrik edildiði, bölge halkýnýn Türkiye Cumhuriyeti devletine olan güvenini sarsmayý amaçladýðý, PKK/KCK terör örgütünün aleni propagandasýnýn yapýldýðý deðerlendirilmektedir" denildi.

"ÖLEN PKK'LILARI KAHRAMANLAÞTIRIYOR"

Deniz Naki'nin, 16 Aralýk 2015 günkü paylaþýmýnda, "Bir taraftan galibiyetimizin sevinci diðer yandan halkýmýza karþi yürütülen kirli savaþýn getirdiði acýyla yanýyoruz. Faþizme mezar olacak bu topraklar. Burasý Delila'nýn. Egid'in. Mazlum Doðan'larýn memleketi" ifadelerini kullandýðýný belirten savcý, paylaþýmýn altýnda futbolcu Deniz Naki'nin fotoðrafýnýn olduðunu kaydetti. Sözde özyönetim ilanlarýndan sonra bazý yerlerde barikat kurulduðu, hendekler kazýldýðý, bombalar tuzaklandýðý, can ve mal güvenliðinin tehlike altýna giren bölge halkýnýn terör örgütü eylemlerinden dolayý evlerini terk etmek zorunda kaldýðýný belirten savcý, operasyonlarla bir çok bölgenin terör örgütü mensuplarýndan arýndýrýldýðýný ifade etti.

Þüphelinin yaptýðý paylaþým ile bölge halkýnýn Türkiye Cumhuriyeti devletine olan güveninin sarsýlmasýnýn amaçladýðýný kaydeden savcý, Naki'nin PKK/KCK terör örgütü içerisinde geçmiþte faaliyet yürüten kiþilerin isimlerini paylaþarak, bu kiþilerin kahramanlaþtýrýlmasýný amaçladýðýný vurguladý. Naki'nin Cizre'ye gittiðini gösteren bir fotoðrafýnýn bulunduðu paylaþýma da dikkat çeken savcý, bu paylaþým ile Cizre operasyonunun bölge halkýna karþý yapýlýyormuþ gibi gösterildiðini kaydetti.

POLÝS MERKEZÝNE SALDIRI OLDUÐU GÜN "ÞEHÝTLER ÖLMEZ" PAYLAÞIMI

04 Eylül 2015 tarihinde Deniz Naki Offýcal kullanýcý adý ile yapýlan paylaþýmda 'Dersimin yiðitlerine bin selam olsun' sözlerinin bulunduðu belirtilen iddianamede þu ifadelere yer verildi:

"4 Eylül 2015 günü Tunceli Þehit Nahit Polis Merkezi Amirliðine PKK/KCK terör örgütü mensuplarýnca düzenlenen saldýrý sonrasý etkisiz hale getirilen iki terör örgütü mensubuna ithafen bu ifadelerin paylaþýldýðý görülmektedir."

Ýddianamede Amedspor'un, 31 Ocak 2015 tarihinde Ziraat Türkiye Kupasý çeyrek final maçýnda Bursaspor'u kendi sahasýnda 2-1 yenerek yarý finale yükseldiði maçtan sonra Deniz Naki'nin sosyal medya hesabýndan paylaþtýðý "Bu galibiyeti topraklarýmýzda 50 günden fazladir süren zulümde hayatlarini kayip eden ve yaralilarimiza adýyoruz armaðan ediyoruz. Her Biji Azadi" ifadelerine de yer verildi.

Paylaþýmlarda güvenlik güçlerinin bölge halkýna yönelik katliam yapýyormuþ gibi gösterme çabalarý olduðunu vurgulayan savcý, Naki'nin üzerinde kýrsal alanda silahlý olarak faaliyet yürüten terör örgütü mensuplarýnýn giydiði elbise ile çekilmiþ fotoðrafý olduðunu da kaydetti.

AMACIM BARIÞ MESAJI VERMEK

Önümüzdeki günlerde 4'üncü Aðýr Ceza Mahkemesi'nde yargýlanmasýna baþlanacak olan þüpheli Deniz Naki ise iddianamede yeralan ifadesinde paylaþým yapýlan hesabýn kendisine ait olduðunu belirterek, "Paylaþýmlar bana aittir. 4 Eylül 2015 tarihli paylaþýmý benim yapýp yapmadýðýmý hatýrlamýyorum. Almanya'da bir arkadaþým hesabýmdan paylaþým yapabiliyor. Bu paylaþýmý o yapmýþ olabilir. Bu paylaþýmlarý yapmaktaki amacým barýþ mesajlarý vermekti. Ben her zaman bu fikrimi dile getirdim. Bir insanýn ölmesine hiç kimse sevinmez. Benim paylaþýmlarým kendi kiþisel görüþüm. Bu ülkede kardeþçe, birlikte, eþit bir þekilde yaþamak isteðimi ortaya koymak ve bunu saðlamaktýr. Benim terör örgütü ile herhangi bir baðlantým yoktur" dedi.




Etiketler: |