Görüş Bildir

Naki'ye 5 Yıl İstendi!

İsrail'in öldürdüğü çocukları Cizre diye paylaşan futbolcu Deniz Naki'ye 5 yıl hapis istemi

Naki'ye 5 Yıl İstendi!

Türkiye 2'nci Ligi'nde mücadele eden Amedsportif Kulübü futbolcusu Deniz Naki hakkında, sosyal medya hesaplarından, 'Terör örgütü propagandası' yaptığı iddiasıyla 5 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. Savcı iddianamesinde, Naki'nin İsrail'in öldürdüğü 2 Filistinli çocuğun fotoğrafını Cizre'de olmuş gibi paylaşıp, terör örgütü propagandası yaptığını vurguladı.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nın Amedsporlu Deniz Naki hakkında, 'Terör örgütü propagandası' yaptığı iddiasıyla başlattığı soruşturma tamamlandı. İddianamede, Naki'nin Facebook ve Twitter hesaplarından yaptığı 7 ayrı paylaşımda örgüt propagandası yaptığı gerekçesiyle 1 yıldan 5 yıla kadar hapisle cezalandırılması istendi.

FİLİSTİN FOTOĞRAFINI CİZRE DİYE PAYLAŞMIŞ

İddianamede, polis tarafından düzenlenen tespit tutanağına dikkat çeken savcı, Naki'nin Facebook hesabından 4 Ocak 2016 günü, "Bir baba düşünün iki evladı da vurulmuş ve yanlarında öylece çaresizce cansız bedenlerine bakıp duruyor, Cizre'de yasak var diye onları gömemiyor" diyerek bir paylaşım yapıldığını kaydetti.

Paylaşımın altında yaşamını yitiren iki çocuk fotoğrafının bulunduğunu belirten savcı, fotoğrafın 8 Ocak 2009 tarihinde İsrail ve Filistin arasında çıkan çatışmalarda yaşamını yitiren çocuklara ait olduğuna dikkat çekti. Cizre'de, PKK/KCK terör örgütü mensuplarınca kazılan hendeklerin kapatılması, barikatların kaldırılması, tuzaklanan bombaların imha edilmesi, halkın can ve mal güvenliğinin sağlanabilmesi için yapılan operasyonların, bölge halkına yapılıyormuş gibi gösterilmeye çalışıldığı kaydedilen iddianamede, "Halkın bölge bakımından farklı özelliklere sahip bir kesiminin, diğer bir kesim aleyhine kin ve düşmanlığa alenen tahrik edildiği, bölge halkının Türkiye Cumhuriyeti devletine olan güvenini sarsmayı amaçladığı, PKK/KCK terör örgütünün aleni propagandasının yapıldığı değerlendirilmektedir" denildi.

"ÖLEN PKK'LILARI KAHRAMANLAŞTIRIYOR"

Deniz Naki'nin, 16 Aralık 2015 günkü paylaşımında, "Bir taraftan galibiyetimizin sevinci diğer yandan halkımıza karşi yürütülen kirli savaşın getirdiği acıyla yanıyoruz. Faşizme mezar olacak bu topraklar. Burası Delila'nın. Egid'in. Mazlum Doğan'ların memleketi" ifadelerini kullandığını belirten savcı, paylaşımın altında futbolcu Deniz Naki'nin fotoğrafının olduğunu kaydetti. Sözde özyönetim ilanlarından sonra bazı yerlerde barikat kurulduğu, hendekler kazıldığı, bombalar tuzaklandığı, can ve mal güvenliğinin tehlike altına giren bölge halkının terör örgütü eylemlerinden dolayı evlerini terk etmek zorunda kaldığını belirten savcı, operasyonlarla bir çok bölgenin terör örgütü mensuplarından arındırıldığını ifade etti.

Şüphelinin yaptığı paylaşım ile bölge halkının Türkiye Cumhuriyeti devletine olan güveninin sarsılmasının amaçladığını kaydeden savcı, Naki'nin PKK/KCK terör örgütü içerisinde geçmişte faaliyet yürüten kişilerin isimlerini paylaşarak, bu kişilerin kahramanlaştırılmasını amaçladığını vurguladı. Naki'nin Cizre'ye gittiğini gösteren bir fotoğrafının bulunduğu paylaşıma da dikkat çeken savcı, bu paylaşım ile Cizre operasyonunun bölge halkına karşı yapılıyormuş gibi gösterildiğini kaydetti.

POLİS MERKEZİNE SALDIRI OLDUĞU GÜN "ŞEHİTLER ÖLMEZ" PAYLAŞIMI

04 Eylül 2015 tarihinde Deniz Naki Offıcal kullanıcı adı ile yapılan paylaşımda 'Dersimin yiğitlerine bin selam olsun' sözlerinin bulunduğu belirtilen iddianamede şu ifadelere yer verildi:

"4 Eylül 2015 günü Tunceli Şehit Nahit Polis Merkezi Amirliğine PKK/KCK terör örgütü mensuplarınca düzenlenen saldırı sonrası etkisiz hale getirilen iki terör örgütü mensubuna ithafen bu ifadelerin paylaşıldığı görülmektedir."

İddianamede Amedspor'un, 31 Ocak 2015 tarihinde Ziraat Türkiye Kupası çeyrek final maçında Bursaspor'u kendi sahasında 2-1 yenerek yarı finale yükseldiği maçtan sonra Deniz Naki'nin sosyal medya hesabından paylaştığı "Bu galibiyeti topraklarımızda 50 günden fazladir süren zulümde hayatlarini kayip eden ve yaralilarimiza adıyoruz armağan ediyoruz. Her Biji Azadi" ifadelerine de yer verildi.

Paylaşımlarda güvenlik güçlerinin bölge halkına yönelik katliam yapıyormuş gibi gösterme çabaları olduğunu vurgulayan savcı, Naki'nin üzerinde kırsal alanda silahlı olarak faaliyet yürüten terör örgütü mensuplarının giydiği elbise ile çekilmiş fotoğrafı olduğunu da kaydetti.

AMACIM BARIŞ MESAJI VERMEK

Önümüzdeki günlerde 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanmasına başlanacak olan şüpheli Deniz Naki ise iddianamede yeralan ifadesinde paylaşım yapılan hesabın kendisine ait olduğunu belirterek, "Paylaşımlar bana aittir. 4 Eylül 2015 tarihli paylaşımı benim yapıp yapmadığımı hatırlamıyorum. Almanya'da bir arkadaşım hesabımdan paylaşım yapabiliyor. Bu paylaşımı o yapmış olabilir. Bu paylaşımları yapmaktaki amacım barış mesajları vermekti. Ben her zaman bu fikrimi dile getirdim. Bir insanın ölmesine hiç kimse sevinmez. Benim paylaşımlarım kendi kişisel görüşüm. Bu ülkede kardeşçe, birlikte, eşit bir şekilde yaşamak isteğimi ortaya koymak ve bunu sağlamaktır. Benim terör örgütü ile herhangi bir bağlantım yoktur" dedi.

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi