Narkotimler uyuşturucu satıcılarına fırsat vermiyor

Yaklaşık 6 ay önce kurulan Narkotimler, sokakta uyuşturucu satanlara yönelik gerçekleştirdiği operasyonlarda, önceki yıllara göre yüzde 100 başarı sağladı.

Narkotimler uyuşturucu satıcılarına fırsat vermiyor

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı yetkililerinden aldığı bilgiye göre, 11 Aralık'ta Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun katıldığı törenle göreve başlayan narkotimler, sokak satıcılarına yönelik 24 saat esasına dayalı bir çalışma yürütüyor.

Ekipler, 11 Aralık ile 15 Mayıs tarihleri arasında, uyuşturucu madde suçlarına ilişkin görev yaptıkları illerde 5 bin 362 operasyon düzenledi. Bu operasyonlarda yapılan aramalarda, satışa hazır 1 milyon 170 bin 304 paket uyuşturucu madde ele geçirildi.

UYUŞTURUCU KAÇAKÇILARI

Operasyonlarda uyuşturucu madde ticareti ve kullanımına ilişkin suçlardan gözaltına alınan 8 bin 212 şüpheliden, bin 626 kişi çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

Narkotimler, okulların ve öğrencilerin yoğun olduğu mekanlarda, suçun odağı haline gelen bölge, mahalle ve sokaklarda, vatandaşların yoğun olduğu yerlerde 24 saat esasına göre aktif faaliyet yürütüyor. Narkotimlerin göreve çıktığı İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Adana, Mersin, Antalya, Konya, Diyarbakır, Samsun ve Erzurum'da, önceki yıllara oranla yüzde 100'ün üzerinde başarı sağladıkları bildirildi.

Narkotimlerin, bu yılın sonunda 81 il ve 28 riskli ilçede 3 bin 250 personelle görev yapması planlanıyor.

Kaynak: Diyarbakır Söz