Nöbet başında iftar ve sahur

Diyarbakır'da PKK'lı teröristlerden temizlenen Sur ilçesinde vatandaşların yaşamlarını huzur ve güven içerisinde devam ettirmesi amacıyla ilçede güvenlik önlemlerini sürdüren emniyet personeli, ramazan dolayısıyla nöbet sırasında iftar ve sahur yapıyor.

Nöbet başında iftar ve sahur

İlçede huzurun tesis edilmesinden memnuniyet duyan vatandaşlar, güvenlik güçlerine yemek ikramında bulunuyor

PKK'lı teröristlerden arındırılmasının ardından güvenlik önlemlerinin sürdüğü Sur ilçesinde görev yapan polis ekipleri, nöbet tutarken iftar ve sahur yapıyor.

Sur'da 28 Kasım 2015'te Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi'nin hayatını kaybettiği, polis memurları Ahmet Çiftaslan ve Adem Erdur'un şehit edildiği saldırının ardından terör örgütü PKK mensuplarının yakalanması, kamu düzeninin sağlanması, barikatların kaldırılması, çukurların kapatılması ve patlayıcıların imhası için Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve emniyet unsurlarınca başlatılan operasyonun 9 Mart'ta tamamlanmasının ardından, ilçede emniyet personeli tarafından alınan güvenlik önlemleri sürüyor.

SAHURDA NÖBET

Başarıyla tamamlanan müşterek operasyonlarla teröristlerden temizlenen Sur'da görev yapan polis ekipleri vatandaşların huzur ve güven içerisinde yaşamlarını sürdürmeleri amacıyla nöbet tutuyor. Ramazan dolayısıyla orucunu nöbet tutarken açan polis ekipleri sahuru da nöbet tuttuğu noktada yapıyor.

VATANDAŞ İKRAMI

İftar saati yaklaştığında nöbet tutan polis memurları yemeklerini ısıtıp, ezan vaktini bekliyor. İftar yapan polisler daha sonra namaz kılıyor, çay içiyor. Polisler sahuru da nöbet tuttukları kulübelerde yapıyor. İlçede huzurun tesis edilmesinden memnuniyet duyan vatandaşlar, güvenlik güçlerine iftar ve sahurda yemek ikramında bulunuyor.

40 DERECE ALTINDA NÖBET!

Buarada, Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, bölgede artan bombalı araç saldırıları sebebiyle şehrin giriş ve çıkışları ile ana arterlerde arama noktaları oluşturarak, hem kendi güvenliğini hem vatandaşların güvenliğini sağlıyor. Hava sıcaklığının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi ve oruçlu halleriyle nöbet tutan güvenlik güçleri olası faciaların önüne geçiyor.  Güvenlik güçleri, her gün çok sayıda araçta arama yapıyor. Ayrıca, şüpheli görülen şahısların üst aramalarının yanı sıra GBT kontrolleri de yapılıyor. Polisin kentteki önlemi aralıksız sürüyor.

Kaynak: Diyarbakır Söz