Nöbete Kesintisiz Devam

Diyarbakır'da vatandaşların, Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) darbe girişimine karşı "demokrasi nöbeti" sürüyor.

Nöbete Kesintisiz Devam

Merkez Kayapınar ilçesindeki Park Orman'da ellerinde Türk bayraklarıyla toplanan vatandaşlar, darbe girişiminde şehit olanlar için okutulan mevlidi dinleyip dua etti.

Vatandaşlar, "Millet senin yanında Başkomutan Erdoğan", "Dünya beşten büyüktür" yazılı dövizler taşıdı. Grup, "darbeye karşı omuz omuza", "dik dur eğilme, millet seninle" şeklinde sloganlar attı.

Darbe girişimi gecesi yaşananların gösterildiği slayt gösterisi sırasında, vatandaşlar duygusal anlar yaşadı.

DARBEYE KARŞI AYAKTAYIZ

AK Parti Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu, yaptığı konuşmada, halkın darbeye karşı ayağa kalktığını söyledi.

Demokrasiye ve vatanın geleceğine sahip çıkmak için vatandaşların gösterdiği tepkinin anlamlı olduğunu belirten Ensarioğlu, darbe girişiminin el birliğiyle bertaraf edildiğini vurguladı.

FETÖ'nün büyük bir ihanet içinde olduğunu kaydeden Ensarioğlu, şöyle konuştu:

"Haşhaşiler ve iş birlikçiler, bu halka büyük bir komplo hazırladı. Her şeyi iyi hesap etmişlerdi ama Rabb'imi, bu ülkenin cesur yürekli büyük lideri Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ı ve halkı hesaba katmamışlardı. Devir eski devir değil, artık bu halk hiçbir kalıba sığmaz. Bu millet hiçbir dayatmayı kabul etmez. Zannettiler ki bu halk sinecek. Erdoğan ve AK Parti ile birlikte Türkiye'de var olan bütün vesayet odakları ortadan kaldırıldı."

YAŞANANAN DERS ÇIKARMAK

İl Müftüsü Burhan İşliyen ise darbe girişiminde bulunanların halka bombalarla saldırdığını ifade etti.

Yaşananlardan bir ders çıkarılması gerektiğini belirten İşliyen, darbe girişiminde halkın kenetlendiğini kaydetti.

Askeriyede sivil personel olarak çalışan Salih Çakmak da Başkomutan Erdoğan'ın sokaklara sahip çıkma çağrısının ardından demokrasi nöbeti tuttuklarını söyledi.

Ülkeye herkesin sahip çıkması gerektiğini dile getiren Çakmak, "Bu sokaklar cuntacılar ve darbecilerin değildir. Bu sokaklar vatandaşındır. Halk olarak ülkemiz ve vatanımız için sokaklara çıktık. Darbecilere yazıklar olsun. Millete silah çekmek, kabul edilemez." dedi.

Kanaat önderlerinden Sadullah Ergün ise herkesin darbelere karşı tavır alması gerektiğini belirtti.

Ergün, "Darbe, dini, ekonomik ve ahlaki olarak insanları çöküşe götürür. Darbelerden çocuklar, yaşlılar, gençler olumsuz etkilenir. Cumhurbaşkanımız Erdoğan, dik duruşa sahip büyük bir liderdir. Halk onun için kendini tankların önüne atarak Cumhurbaşkanımıza sahip çıktı. Birlik ve beraberlik için buraya geldim." ifadelerini kullandı.

Görme engelli Şeyhmus Çalp da Cumhurbaşkanı Erdoğan'a destek vermek için demokrasi nöbetinde yer aldığını dile getirdi.

FETÖ'nün halk düşmanı olduğuna işaret eden Çalp, darbecilerin halka mağlup olduğunu kaydetti.

Etkinlikte vatandaşlara, Türk Kızılayı tarafından çörek ve içecek, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğünce kurulan çadırda ise sıcak çorba ikramında bulunuldu.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler