Görüş Bildir

Mardin Nusaybin sokağa çıkma yasağında Nusaybin halkının tepkileri sürüyor

Mardin Nusaybin'de başlatılan sokağa çıkma yasağının Nusaybin halkı üzerindeki hezeyanları devam ederken, 5. gününe girilen yasakta da devam eden operasyonlar ile PKK' ya ağır darbeler vurulduğu açıklandı. Mardin Nusaybin'de devam eden sokağa çıkma yasağı sonrasında çok sayıda PKK mensubu öldürülürken, Nusaybin sakinlerinin de sessiz çığlığı sürüyor

Mardin Nusaybin sokağa çıkma yasağında Nusaybin halkının tepkileri sürüyor

Mardin Nusaybin'de başlatılan sokağa çıkma yasağının Nusaybin halkı üzerindeki hezeyanları devam ederken, 5. gününe girilen yasakta da devam eden operasyonlar ile PKK'ya ağır darbeler vurulduğu açıklandı. Mardin Nusaybin'de devam eden sokağa çıkma yasağı sonrasında çok sayıda PKK mensubu öldürülürken, Nusaybin sakinlerinin de sessiz çığlığı sürüyor

Mardin'in Nusaybin İlçesi'nde sokağa çıkma yasağı 5'inci gününe girerken, güvenlik güçlerinin PKK'ya yönelik operasyonları sürüyor. Mahallelerde sık sık silah ve patlama sesleri duyulan Nusaybin'de elektrik ve suyunkesik olması nedeniyle belediye ekipleri tankerlerle vatandaşlara su dağıtıyor.

Mardin'in Nusaybin İlçesi'nde PKK'lı teröristlerin sokaklara kazdığı hendeklerin kapatılması, barikatların kaldırılması için 13 Kasım günü saat 21.00'den itibaren sokağa çıkma yasağı getirildi. Sokağa çıkma yasağının bugün 5'inci gününe girdiği ilçede güvenlik güçleri hendek ve barikatları kapatma ve PKK'lıları etkisiz hale getirmek için operasyonlarını sürdürüyor.

Operasyon kapsamında özellikle geceleri mahallelerden çatışmalar nedeniyle silah ve patlama sesleri yükseliyor. Teröristlerin barikatlara tuzakladığı bombalar da büyük bir dikkatle tek tek etkisiz hale getirilmeye çalışılıyor. Sokağa çıkma yasağı sırasında çıkan çatışmalarda bugüne kadar 44 yaşındaki Selamet Yeşilmen adlı kadın yaşamını yitirirken, 5 kişinin de yaralandığı öğrenildi. Yaralılar 112 Acil servis ambulansıyla Nusaybin Devlet Hastanesi'ne götürülerek tedavi altına alındı. Nusaybin Belediye Başkanlığı, itfaiyeekipleri aracılığıyla suların akmadığı mahallelere tankerlerle su götürerek halka dağıtıyor.

HASTANEYE GEÇ GÖTÜRÜLME İDDİASI DOĞRU DEĞİL

Bu arada Nusaybin'de kalp krizi geçiren Abdulkadir Yılmaz'ın hastaneye geç götürüldüğü gerekçesiyle öldüğü iddiaları yakınları tarafından doğrulanmadı. Yılmaz'ın akrabası Abdulvahap Fidan, "Duruca Mahallesi'nde bulunan akrabam Abdulkadir Yılmaz, kalp krizi geçirince 112'yi aradık, onlar da bize ambulans gönderdiler. Hastamızı ambulansla hastaneye götürdük, orada ilk müdahale yapıldıktan sonra ambulansla Diyarbakır'a götürüldü. Burada yapılan tüm müdahalelerle rağmen hayatını kaybetti. Bazı haber sitelerinde Yılmaz'ı almaya ambulans geç gittiği ve onun için öldüğü iddialar doğru değil" dedi.

Nusaybin'de sokağa çıkma yasağı ve elektrik kesintilerini protesto etmek için bazı vatandaşların da balkon ve pencerelerinden tencere ve tavalara vurarak ses çıkardığı görüldü.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi