Görüş Bildir

O Güne Büyük Hazırlık Var!

Peygamberler ve Sahabeler diyarı Diyarbakır, Diyarbakır'da bu hafta sonu düzenlenecek olan Kutlu Doğum etkinliğine hazırlanıyor. Yüzbinlerin buluşması bekleniyor.

O Güne Büyük Hazırlık Var!

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından Diyarbakır'da 17 Nisan 2016 tarihinde Newroz Miting Alanı'nda düzenlenecek  olan Kutlu Doğum etkinliği için tüm hazırlıkları devam ediyor.

Platform gönüllüleri, halkı yapılacak mewlid etkinliğine davet amacıyla kentin çeşitli yerlerini pankartlar, afiş ve flamalarla donatmaya başladı. İş yerlerine, caddelerdeki kavşaklara, köprülere, dolmuş ve otobüslerin camlarına, ‘Vahdet ve Kardeşlik Peygamberi Hz. Muhammed'in Kutlu Doğum Mewlidine Davet' şeklinde yazan afiş ve pankartların asıldığı görüldü.

Bu kapsamda hazırlıklar devam ederken, ayrıca her eve Hz Muhammed'in(S.A.V) hayatını konu alan kitapçıkların dağıtılacağı belirtildi.  Peygamber Sevdalıları Platformu Diyarbakır Koordinatörü ve Düzenleme Kurul Başkanı Cemil Cahit Ünsal,  etkinliğe kısa bir süre kaldığını ve çalışmaların bu doğrultuda yoğunluk ve hız kazandığını söyledi.

Hafta sonuna kadar devam edecek çalışmalar kapsamında her eve bir kitap ve el ilanı bırakılacağını ifade eden Ünsal, şöyle konuştu:

KUTLU DOĞUM HAFTASI

“Caddeler brandaları asılmış durumda, 2 bin civarındaki davetiye dağıtılmaya başlandı ve 20 bin civarındaki afişlerimiz ise kentin çeşitli yerlerine asıldı. Buna benzer çalışmalarımız devam ediyor. Platformun hazırlamış olduğu bir siyer kitabımız var. Tamamı peygamber efendimizin hayatını konu alan bir siyer kitabıdır. El ilanlarıyla birlikte siyer kitaplarını da dağıtacağız. Amacımız peygamber efendimizin hayatının okunması ve anlaşılmasıdır.”

Ünsal, “Peygamber sevdalısı halkımız Kutlu Doğum etkinliğine her yıl teveccüh göstermektedir. Hatta duygularını dile getiren halkımız etkinliği sabırsızlıkla bekliyor. İnşallah etkinliğimiz güzel olacak. Platform olarak peygamber sevdalısı esnaf kardeşlerimiz bu konuda kampanya başlatması ve iş yerinde çeşitli ikramlarda bulunmalarını tavsiye ediyoruz. Burada herkes kendi imkânları ölçüsünde bazı şeyler yapabilir. İnşallah bu da hayırlı bir amel olur.” dedi.

21 AYRI NOKTASINDAN TAŞIMA

Kutlu Doğum etkinliği için kentin farklı noktalarından ücretsiz taşıma yapılacağını belirten Ünsal, “Şehrin 21 noktasından inşallah ücretsiz taşıma yapacağız. Bu konuda bize destek veren kardeşlerimiz var. Firmalar, şoförler ve kooperatifler var.  Buradan onlara bir çağrı yapmak istiyorum; Newroz Miting Alanı şehirden biraz uzak olduğu için halkı taşıma noktasında sıkıntı yaşıyoruz.  Bu konularda belediyelerin desteklerini maalesef göremiyoruz. Yaptığımız bu taşıma tamamen ücretsizdir.  Bu konuda duyarlı kardeşlerimizden de talepte bulunuyoruz. Ücretsiz taşımak isteyenler platforma başvuru yapabilirler. Bu konuda yardımcı olacağız.” ifadelerini kullandı.

PAZAR GÜNÜ YAPILACAK

Son olarak Ünsal sözlerine şunları ekledi: “Şehir dışından gelmek isteyen misafirlerimiz için şehir içinde yön gösteren kardeşlerimiz olacaktır. Misafir kardeşlerimiz yol güzergâhı doğrultusunda hareket etseler inşallah daha hayırlı olur.  Biliyorsunuz o gün bir yoğunluk oluyor ve bizler de buna göre hazırlığımızı yapıyoruz.  Bir kez daha 17 Nisan 20216 Pazar günü Diyarbakır Newroz Miting Alanı'nda yapacağımız etkinliğine tüm peygamber sevdalısı halkımızı davet ediyoruz.  Etkinliğimiz saat 11.00 civarında ilahilerle başlayacak. Programın başlama saati ise 13.00 olacak.” şeklinde konuştu

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi