Operatör gözaltına alındı

Diyarbakır merkez Yenişehir ilçesinde bir okulun bahçesinde 2 çocuğun hayatını kaybetmesiyle sonuçlanan vinç kazasıyla ilgili vinç operatörü gözaltına alındı.

Operatör gözaltına alındı

Edinilen bilgilere göre Benusen Semtinde bulunan Turgut Özal İlkokulunda 2 çocuğun hayatını kaybetmesiyle sonuçlanan vinç kazasıyla ilgili vinç operatörünün gözaltına alındığı belirtildi.

Öte yandan olayla ilgili bazı ihmallerin de olduğu ileri sürüldü. Mahalle sakinleri, vincin okul öğrencilerinin dağılmasını beklemeden acele bir şekilde çalıştığını iddia etti. Görgü tanıkları, okulun bahçesine yerleştirilen beton blokların karakol yapımı için kurulduğunu belirterek, söz konusu okulun bahçesinin; gündüz okul, gece ise karakol olarak kullanılacağını söyledi. Çalışmaların durdurulduğu bölgede, öğrenciler ise güvenlik nedeniyle okula gitmediği öğrenildi.

Dün Turgut Özal İlkokulunun bahçesine beton blok yerleştiren vincin okul duvarına çarpması sonucu duvarın altında kalan Ayaz Özdemir ve Furkan Öner hayatını kaybetmiş, bir kişi de yaralanmıştı.

Kaynak: Diyarbakır Söz