Görüş Bildir

OSB Yönetimi El Değiştirdi!

Diyarbakır Organize Sanayi Bölgesi'nin Müteşşebis Heyeti Başkanlığı seçimi yapıldı. 2. Dönemdir OSB'yi yöneten Karavil seçimi kaybederken, kongrenin galibi Odabaşı oldu.

OSB Yönetimi El Değiştirdi!

Diyarbakır Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Müteşebbis Heyeti Başkanlığı için seçim yapıldı. kongrede, iki dönemdir Yönetim Kurulu Başkanvekilliği görevini yürüten, Abdulkadir Karavil 98 oy'da kalırken, rakibi Aziz Odabaşı 110 oy alarak, seçimi kazanan taraf oldu.

Organize Sanayi Bölgesinin 2 dönemdir başkanvekilliği görevini yürüten ve beyaz listede seçime katılan Abdulkadir Karavil ve mavi listede ise İşadamı Aziz Odabaşı yarıştı. Seçim için öğle saatlerinde OSB idare binasında sandık kuruldu.

“SANAYİDE GELİŞMELİYİZ"

3'üncü kez OSB'nin yönetimine seçilmek üzere aday olan Abdulkadir Karavil, yaptığı açıklamada, Diyarbakır’ın sanayiye çok ihtiyacının olduğunu söyledi. OSB’deki alt yapı çalışmalarını bitirdikten sonra yeni kongre binası yapacaklarını anlatan Karavil, şöyle dedi:

“Bizim hedefimiz Diyarbakır’ın gelişmesi içindir, OSB’nin büyümesi içindir. Geliştikçe büyüyecek, büyüdükçe gelişecektir. Bizim Diyarbakır olarak sanayiye ihtiyacımız var. Çevre iller büyüdü ama biz maalesef geri kaldık. Bizim büyük bir azimle çok çalışmamız lazım. İnşallah bizlerde en kısa zamanda Kahramanmaraş, Gaziantep ve Kayseri gibi olmalıyız. Buda bizim birinci hedefimiz. Biz bir taftan buradaki alta yapı çalışmalarını bitirdikten sonra buraya yeni bir kongre binası ve yeni bir idare binası yapmamız lazım. Bu çalışmaların ardından da bizim dış pazara nasıl açılacağız, iç pazarda kendi fabrikalarımızı ve kendi markalarımızı nasıl tanıtacağız buna bakacağız. Bu azimle devam etmeye çalışacağız.”

“OSB’MİZİ DÜNYAYLA TANIŞTIRACAĞIZ”

Aziz Odabaşı ise, “8 genç arkadaşımızı seçtik. Dünyayı tanıyan ve OSB’mizi dünyayla tanıştıracak olan yeni bir yönetim anlayışıyla göreve geldik. OSB’mizi Konya ve Gaziantep gibi yapmak istiyoruz. Çalışmalarımıza böylece devam edeceğiz. Projelerimiz arasında Güney Afrika’da, Kürdistan, Umman ve Dubai ve Rusya gibi ülkelerindeki organize sanayi bölgeleri kuluçka bölgelerin oluşturmayı planlıyoruz. OSB’mizde yenilenebilir enerji kaynakları ile ilgili fon bulmaya çalışacağız. Tüm fabrikalarımızın üstlerini güneş enerjisi panelleriyle donatacağız” diye konuştu.

KARAVİL KAYBETTİ, ODABAŞI KAZANDI

225 Üyenin sandık başına gittiği OSB'deki seçimler saat 17.00'e sona erdi. Divan üyelerinin huzurunda yapılan sayımda, iki dönemdir OSB'nin Yönetim Kurulu Başkanvekilliği görevini yürüten Abdulkadir Karavil, 98 oy alarak, seçimin kaybsedini olurken, rakibi Aziz Odabaşı ise, geçerli oyların 110'ünü alarak, seçimin kazanan tarafı oldu. Seçim sonrasında iki tarafta birbirlerini kutlarken, Odabaşı, zorlu bir görevi üstlendiklerini ifade ederek, "Seçim sonuçları OSB'ye ve Diyarbakırımıza hayırlı uğurlu olsun" dedi.

OSB seçimini kaybeden Karavil, bir süre önce "Sarı listeden" girdiği Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası seçimlerini de kaybetmişti.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi