Polis nefes aldırmıyor

Diyarbakır Kayapınar İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri suçlulara göz açtırmıyor. İlçede gasp, kapkaç ve yankesicilik olaylarına karıştığı belirlenen 43 kişi polis ekiplerince yakalandı.

Polis nefes aldırmıyor

Kayapınar İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği ve Polis Merkezi Amirliği ekipleri, Toplum Destekli Polislik uygulaması kapsamında halkın verdiği destekle son 6 ayda suç oranlarında ciddi bir düşüş yakalamayı başardı. İlçede faili meçhul birçok olay aydınlatıldı.

Diyarbakır Valiliği'nden yapılan açıklamada, son 6 ay içinde 11 faili belli, 16 faili meçhul olmak üzere toplam 27 gasp olayıyla ilgili 24 kişinin yakalandığı belirtildi.

FAİLİ MEÇHUL OLAYLAR AYDINLANDI

Açıklamada, ilçede yankesicilik olayında son 6 ay içerisinde 5 faili belli, 22 faili meçhul olmak üzere toplam 27 olay ile ilgili 5 kişinin yakalandığı, kapkaç olayında yine son 6 ayda 29 faili belli, 103 faili meçhul olmak üzere toplam 132 olayda 43 kişinin yakalandığı kaydedildi.

Açıklamada polis ekiplerinin ilçe sınırları içinde özellikle Selahattin Eyyubi Bulvarı üzeri, Peyas köyü civarı, Diclekent Bulvarı Huzurevleri Camii civarı, Park Orman içi ve civarı, Ekin Park-Fırat Bulvarı üzeri, Kayapınar Ceylan Park içi ve civarlarında sürekli olarak yaya ve devriye ekiplerin kontroller yaptığı vurgulandı.

31 SUÇUN ZANLISI SAHTE KİMLİKLE YAKALANDI

Kayapınar İlçe Emniyet Müdürlüğü Araştırma ekiplerinin teknik ve fiziki takip sonucu yürüttüğü çalışmalar kapsamında ise 31 ayrı suçtan aranan bir kişinin sahte kimlikle yakalandığı açıklandı.

Açıklamada şöyle denildi: “Diclekent Bulvarı üzerinde bulunan bir kafede 1 kapkaç, 2 adet bıçak ve silahla tehdit, İstanbul ve Gebze mahkemelerince 2 ayrı ikametten hırsızlık olmak üzere toplam 31 farklı suçtan aranır durumdaki C.D.(17) üzerinde bulunan adı tanzim edilmiş sahte kimlikle yakalanmıştır."

Kaynak: Diyarbakır Söz