Görüş Bildir

Rapor Şebekesi!

Diyarbakır'ın Ergani ilçesinde 2013'ten itibaren sahte engelli raporu düzenleyerek haksız maaş alan kişilere yönelik operasyonda 19 şüpheli gözaltına alındı, 74 şüpheli aranıyor.

Rapor Şebekesi!

Diğer il ve ilçelerde de benzer dolandırıcılık suçunun işlenmiş olma ihtimali doğrultusunda adli ve mülki makamlar ile koordineli çalışmalara devam ediliyor.

Sokaktaki uyuşturucu satıcılarına yönelik 33 ilde 2-8 Temmuz'da düzenlenen operasyonlarda gözaltına alınan 195 şüpheliden 39'u tutuklandı

Diyarbakır'ın Ergani ilçesinde 2013'ten itibaren sahte engelli raporu düzenleyerek haksız maaş alan kişilere yönelik operasyonda 19 şüpheli gözaltına alındı.

İçişleri Bakanlığınca, kaçakçılık ve organize suçlar ile uyuşturucuyla mücadele operasyonlarına ilişkin açıklama yapıldı.

Buna göre, Diyarbakır'ın Ergani ilçesinde, 2013'ten itibaren sahte engelli raporu düzenleyerek Sosyal Yardımlaşma Fonundan haksız maaş alan kişiler ve bu suçu "örgütlü" olarak işleyen şüphelilere yönelik 5 Temmuz'da düzenlenen operasyonda, suç örgütü üyesi 8 şüpheli ve hakkında rapor tanzim edilen 11 şüpheli yakalandı.

Operasyonda 85 muhtelif sahte engelli raporu ele geçirilirken, sahte belge ile maaş aldığı belirlenen 74 şüphelinin yakalanması yönünde çalışmalar sürüyor. Diğer il ve ilçelerde de benzer dolandırıcılık suçunun işlenmiş olma ihtimali doğrultusunda adli ve mülki makamlar ile koordineli çalışmalara devam ediliyor.

- Uyuşturucu satıcılarına göz açtırılmıyor

Sokak satıcılarına yönelik 33 ilde 2-8 Temmuz tarihleri arasında düzenlenen operasyonlarda gözaltına alınan 195 şüpheliden 39'u tutuklandı.

Adana, Afyon, Ağrı, Aksaray, Antalya, Aydın, Balıkesı̇r, Bursa, Çanakkale, Denı̇zlı̇, Düzce, Edı̇rne, Erzı̇ncan, Erzurum, Eskı̇şehı̇r, Gazı̇antep, Gı̇resun, Hakkarı̇, Hatay, Isparta, Kahramanmaraş, Kırşehı̇r, Manı̇sa, Mardı̇n, Mersı̇n, Sakarya, Sı̇ı̇rt, Sı̇nop, Sı̇vas, Şanlıurfa, Tekı̇rdağ, Uşak, Zonguldak illerinde düzenlenen operasyonda 20 kilo 794 gram esrar, bin 874 Hint keneviri, 871 gram eroin, 6 kilogram metamfetamin, bin 569 ecstasy, 55 gram kokain, bin 600 captagon, 1 kilo 5 gram sentetik kannabinoid, 5 tüfek, 4 tabanca ele geçirildi.

Türkiye genelinde tüm illerde 5 Temmuz'da Narkotik Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı koordinesinde İHA, drone ve helikopter destekli narko sokak uygulaması sırasında ise 230 kişi gözaltına alındı, 50 kilo 902 gram esrar, 8 bin 82 Hint keneviri, 21 gram eroin, 14 gram metamfetamin, 456 ecstasy, 0,2 gram kokain, bin 348 paket kaçak sigara, 1 kilo 3 gram sentetik kannabinoid, 4 tüfek, 9 tabanca ele geçirildi.

Adana ve Antalya'da "Uyuşturucu veya Uyarıcı Madde İmal ve Ticareti’" suçlarını örgütlü olarak işleyen şüphelilere yönelik operasyonda ise 11 şüpheli gözaltına alınırken, 2 tabanca, 42 bin 327 kök kenevir bitkisi, 6 av tüfeği, 4 bin 820 gram kubar esrar, 81 tabanca fişeği, 3 bin 945 liralık banknot bulundu.

Balıkesı̇r, Dı̇yarbakır, Manı̇sa, Mersı̇n, Osmanı̇ye ve Van'da 2-8 Temmuz'da araçlarda ve ikametlerde yapılan aramalarda 11 şüpheli gözaltına alındı, 10 şüpheli tutuklandı. 516 kilogram esrar, 616 kök kenevir bitkisi ve 61 kilogram eroin ele geçirildi.

Diyarbakır'ın Kocaköy İlçesi Şaklat Mahallesi sınırları içerisinde, İl Jandarma Komutanlığı unsurlarınca, 3 Temmuz'da, arazide ve A.K. isimli şüpheliye ait ev ve eklentilerinde yapılan adli aramada 209 bin 453 kök kenevir ele geçirilirken, bir şüpheli gözaltına alındı.

Van-Erciş karayolu Ünseli Mahallesinde, 6 Temmuz'daki yol emniyet ve kontrol devriyesi sırasında, bir araçta yapılan aramada, 124 paket içerisinde 63 kilogram eroin ele geçirildi, bir şüpheli yakalandı.

Manisa'nın Salihli ilçesinde alınan duyum üzerine bir şahsa ait ev ve eklentilerinde 6 Temmuz'da yapılan aramada bir kişi gözaltına alındı. Operasyonda 104 sikke, 3 tarihi obje, 7 yüzük, bir dedektör, bir ruhsatsız av tüfeği ele geçirildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi