Görüş Bildir

Raybüs istiyoruz

Her gün yaklaşık 15 Bin insanın seyahat ettiği Batman-Diyarbakır yolunda, mevcut bulunan ve aktif halde olan tren yolu ağının, raylı ulaşım aracı raybüse dönüştürülmesi isteniyor.

Raybüs istiyoruz

Batman-Diyarbakır Yolu’nda araç sayısını ve hava kirliliğini azaltacak, vatandaşı yüklü yol masrafından kurtaracak ve güvenli, hızlı ve ucuz seyahat imkânını sağlayacak raybüs ulaşımı için iki ilin siyasetçilerinden gerekli girişimleri başlatmaları bekleniyor.

BU İLLER ARASINDA KURULDU

Zonguldak-Karabük, Çatal-Tire, Kars-Akyaka, Malatya-Elazığ illeri arasında aktif halde olan raybüs ulaşımının, Batman-Diyarbakır yolunda da hayata geçirilmesi isteniyor.

DEVLET EKONOMİSİNE DE KATKI SAĞLAYACAK

Batman-Diyarbakır arasında 90 kilometre tren hattı zaten aktif. Yolcu taşımacılığında kullanılan tren hattı, raylı sistem için de uygun. Düşük bir maliyetle kurulacak raylı sistem, devlet ekonomisine de katkı sağlayacak. Batman-Diyarbakır arasında seyahat etmek zorunda kalan memurlar, öğrenciler ve hastalar, raylı sistemle, 90 kilometreyi 40 dakikada aşabilecek. Bu yolda araç trafiği, kazalar ve hava kirliliği de azalacak. Günde 1 sefer yapılması halinde dahi en az 250, ayaktaki yolcularla birlikte Bin yolcu taşınabilecek.

SİYASETÇİLERİN DESTEĞİ GEREKİYOR

Eskişehir’de 20 yıl önce kullanılan raylı sistem, Batman-Diyarbakır arasında da isteniyor. Siyasetçilerin ve bürokratların, gerekli girişimleri yapması bekleniyor.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi