Sıcak Bölgede!

Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy, Jandarma Genel Komutan Yardımcısı Orgeneral Ata Kalkan, 7'nci Kolordu Komutanı Korgeneral Ali Sivri ve kentin diğer protokol üyeleriyle birlikte 10 bini aşkın güvenlik görevlisinin katıldığı operasyonun yapıldığı Lice İlçesi'ne giderek il güvenlik toplantısını burada yaptı. Toplantı öncesi konuşan Vali Aksoy, operasyon sonuçlarına ilişkin değerlendirmelerde bulunarak, "Terör sona erinceye kadar, silahlı unsurlar ortadan kaldırılıncaya kadar bu mücadele devam edecek" dedi.

Sıcak Bölgede!

İl Valisi Hüseyin Aksoy, Jandarma Genel Komutan Yardımcısı Orgeneral Ata Kalkan, 7'nci Kolordu Komutanı Korgeneral Ali Sivri, Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Musa Çitil, Cumhuriyet Başsavcısı Kamil Erkut Güre, 6 ilçeye bağlı 104 köyü kapsayan bin 528 metrekarelik bir alanda, asker, polis ve güvenlik korucularının da aralarında bulunduğu 10 bini aşkın güvenlik görevlisinin katıldığı operasyon bölgesine gitti. Olağanüstü güvenlik önlemlarının alındığı Lice karayolunun stratejik noktalarında güvenlik önlemi alan asker ve polis ekiplerini selamlayan Vali Aksoy ve beraberindekiler, daha sonra Lice Belediyesi'ne geçti. Burada Belediye Başkan Vekilliği görevini yürüten İlçe Kaymakamı Sinan Başak tarafından karşılanan protokol daha sonra ilçe esnafını ziyaret etti.

"TERÖR SONA ERİNCEYE KADAR MÜCADELE DEVAM EDECEK"

Daha sonra 1'inci Jandarma Komando Alay Komutanlığı'na geçen Vali Aksoy ve beraberindeki heyet, burada da askeri yetkililer tarafından karşılandı. Vali Aksoy, her hafta düzenlenen il güvenlik toplantısını operasyon bölgesinde gerçekleştireceklerini anlatırken şöyle konuştu:

"Bugünkü toplantımızı Lice'de gerçekleştiriyoruz. Lice'de yapmamızın en temel nedenlerden biri Lice'de yürütülmekte olan büyük bir operasyonla ilgili hem hem arkadaşlarımızdan bilgi almak, hem de yapılan çalışmalar hakkında değerlendirmelerde bulunmak üzere buradayız. 10 binin üzerinde polis, asker ve korucunun görev aldığı bir operasyon gerçekleştiriliyor. 1528 kilometrekarelik alanda terörist unsurların aranması ve temizlenmesi ile etkisiz hale getirilmesi, aynı zamanda terör örgütünün en önemli finans kaynaklarından biri olan uyuşturucunun yerinde temin edilerek, tespit edilerek yok edilmesi hususunda ciddi anlamda bir çalışmayı arkadaşlarımız yürütüyor. Onlardan bilgi almak ve değerlendirme yapmak üzere buradayız. Operasyon devam ediyor, arkadaşlarımızın bu çalışmalarında kendilerine başarılar diliyoruz. Büyük özveri içerisinde, çok sıcak hava şartlarına rağmen arakadaşlar gece, gündüz demeden bu çalışmaları ortaya koyuyor. Çalışmaları yürüten en üstteki komutandan, en alttaki bütün polis ve uzman çavuşumuza kadar bütün arkadaşlarımıza hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Terörle mücadele konusunda devletimiz büyük bir kararlılık içerisinde bu çalışmaları ortaya koyuyor. Güvenlik birimlerimiz de alınan bu kararlar çerçevesinde bu çalışmaları hassasiyet içerisinde yürütüyor. Terör sona erinceye kadar, silahlı unsurlar ortadan kaldırılıncaya kadar bu mücadele devam edecek."

"BÜYÜK OPERASYON 10 GÜN DAHA SÜRECEK"

Operasyonun sonuçlarına ilişkin gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Vali Aksoy, operasyonun yaklaşık 10 gün daha devam edeceğini açıklarken, şöyle konuştu:

"1528 kilometrekarelik alan ama 10 gün daha devam edeceğini değerlendiriyoruz. Şu ana kadar 2 terörist ölü ele geçirildi. Yaklaşık olarak 300 kilo toz ve kubar esrar ele geçirildi. 700 bin hint keneviri ele geçirildi. Geçtiğimiz yıl yine bu bölgede yürütülen operasyond 67 milyon hint keneviri, bu bölgede ele geçirilmiş, imha edilmişti. Bu yıl yaptığımız ön çalışmalarda hint keneviri ekilmediğini görüyoruz. Ağırlıklı olarak buğday yada başka ürünler var, yada boş olduğunu görüyoruz. Geçtiğimiz yıl yaptığımız operasyonların sonuçlarını çok açık ve net bir şekilde görüyoruz." Vali Aksoy'un konuşmasının ardından il güvenlik koordinasyon kurulu toplantısı yapıldı.

10 BİN ASKERİN KATILDIĞI OPERASYONUN ALANI GENİŞLİYOR

Daha önce gidilmeyen dağılık, kayalık ve ormanlık alanlardaki en ücra vadilere kadar giden güvenlik güçleri, gece ve gündüz, bölgede olduğu değerlendirilen terör unsurlarını takip ediyor.

19 Nisan'da 6 ilçeye bağlı 104 köyü kapsayan bin 528 kilometrerakelik alanda düzenlenen Bayrak-54 Şehit Jandarma Yüzbaşı Fuat Oğuzcan Müşterek Birlik Operasyonun kapsamı daha da genişledi. Örgütün yıllarca hem finans kaynağı hem de, yeni katılan militanlarının eğitimini yaptığı Lice, Hani, Hazro, Kulp, Kocaköy ve Dicleolmak üzere 6 ilçe kırsalını didik didik arayan güvenlik güçleri, teröristlere göz açtırmıyor.

Terör unsurların kalabileceği değerlendirilen sığınak ve barınakların imha edildiği operasyonlarda, terör örgütünün finans kaynağı olan uyuşturucu tacirlerine de göz açtırılmıyor. Yıllarca kimsenin girmediği derin vadi ve sarp, ormanlık ile kayalık alanda ilerleyen güvenlik geçleri geceyi de dağlarda geçiriyor. Coğrafik şartlarla uyum içerisinde terör unsurları takip eden güvenlik güçleri, terörle mücadele konusunda da bölgedeki sivil vatandaşların zarar görmemesi için büyük hassasiyet gösteriyor.

Kaynak: Diyarbakır Söz