Sağlam: Terör örgütünün baskısının azaldığı günleri göreceğiz

Diyarbakır Emniyet Müdürü Mustafa Sağlam, terör örgütü PKK’nın halk üzerinde halen ciddi bir baskısının olduğunu belirterek, “Diyarbakır’da vatandaşın polise olan güveni her geçen gün artıyor, bunu gözlemliyoruz.

Sağlam: Terör örgütünün baskısının azaldığı günleri göreceğiz

Diyarbakır Emniyet Müdürü Mustafa Sağlam, terör örgütü PKK’nın halk üzerinde halen ciddi bir baskısının olduğunu belirterek, “Diyarbakır’da vatandaşın polise olan güveni her geçen gün artıyor, bunu gözlemliyoruz. Doğrusu örgütün halen ciddi bir baskısı da var. Bunu kabul etmek lazım. Zaman içinde bunun azaldığını göreceğiz.” dedi.

Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, 650 personelle dört merkez ilçede asayiş uygulaması başlattı. Asayiş uygulamalarına, Emniyet Müdürü Mustafa Sağlam da katılarak ekipleri denetledi. Bağlar ilçesindeki ekipleri, Asayiş Şube Müdürü İlhan Kara ile birlikte ziyaret eden Diyarbakır Emniyet Müdürü Mustafa Sağlam, asayiş uygulamalarını, halktan gelen talep üzerine başlattıklarını ve devam edeceğini söyledi.

Sağlam, “Önleyici polislik hizmetleri noktasında yaptığımız normal asayiş uygulaması. Her yere girme, girdiğimiz noktada bazı aranan şahıslar olabiliyor. Uygulama, bunları bulmaya vesile yapma belki de. Bütün bunları yaparken polis-halkla ilişkilerine zarar getirmeyecek şekilde bir çalışmamız var.” diye konuştu.

Diyarbakır’da vatandaşların, çeşitli suçları haber verme noktasında desteklerini aldıklarını anlatan Sağlam, “Bazı yerler var ki toplumsal olaylarda belli oranda azalma olunca bazı yerler de var ki buraya girelim bir kısım asayiş suçları noktasında rahatlatalım diye düşüncemiz vardı. Bu aralar, bunlara biraz ağırlık vermiş olacağız. Çalışmalar, biraz da halkın talebiyle oldu bunlar. Çünkü mahalle ve ara sokaklarda polisi daha çok görmek istiyoruz şeklinde talepler geldi. Biz de böyle bir uygulama başlattık. Bundan sonra diğer ilçe ve mahallelerimizde böyle uygulamalarımız devam edecek.” şeklinde konuştu.

Emniyet Müdürü Mustafa Sağlam, daha sonra Bağlar ilçesindeki Namık Kemal Lisesi’ndeki öğrencilerle sohbet etti. Sağlam, öğrencilerle fotoğraf çektirdi, onlara okumaları için nasihatlerle bulundu. Öğrenciler, Sağlam’a büyük ilgi gösterdi.

Kaynak: Diyarbakır Söz