Görüş Bildir

Sağlık Çalışanları Tedirgin!

DÜ Tıp Fakültesi Hastanesinde bir grup sağlık personeli, PKK üyelerinin sağlık çalışanlarına, hastanelere ve ambulanslara yönelik saldırılarına tepki gösterdi.

Sağlık Çalışanları Tedirgin!

Dicle Üniversitesi (DÜ) Tıp Fakültesi Hastanesinde görevli bir grup sağlık personeli, PKK'lı militanların ambulanslara, hastanelere ve sağlık çalışanlarına yönelik saldırılarını kınadı.

CAN GÜVENLİĞİ KALMADI

Diyarbakır’da sokağa çıkma yasağı ve çatışmaların devam ettiği Sur ilçesine yakın bölgede bulunan hastanelere 2 hafta içerisinde 16 kurşun ya da şarapnel parçası isabet etti. Çocuk odası, hemşire odasına kurşunlar isabet ederken hastane önünde bekleyen bir hasta yakını seken kurşundan dolayı kolundan yaralandı. Çatışmalardan etkilenen Dicle Üniversitesi hastanelerinde çalışan doktorlar, bu durumdan dolayı can güvenliklerinin olmadığını belirtti.

HASTANE ÖNÜNDE EYLEM

Hastane önünde bir araya gelen grup adına açıklama yapan Dr. Yenal Karakoç, Sur ilçesindeki operasyonda kurşunların, şarapnel parçalarının DÜ hastaneleri ile Selahaddin Eyyübi Devlet Hastanesi, Diyarbakır Asker Hastanesi binaları ve öğrenci yurduna isabet ettiğini belirtti.

Karakoç, bunun hasta ve hasta yakınlarının yaralanmasına, can kaybına neden olabileceğine işaret ederek, yaşanan olaylar nedeniyle sağlık personelinin yanı sıra hastaların da can güvenliği endişesi yaşadığını savundu.

Bölgede onlarca sağlık çalışanının kaçırıldığına, sağlık çalışanlarına, hastanelere ve ambulanslara saldırılar düzenlendiğine işaret eden Karakoç, şöyle konuştu:

ÇATIŞMALAR SON BULSUN

"Dünyada savaş durumlarında bile sağlık çalışanlarına, sağlık kurumlarına karşı şiddet uygulanmaz, hasta ve yaralılara din, dil, ırk ve ideoloji gözetmeksizin sağlık hizmeti verilir. Hastanemiz bir bölge hastanesidir. Yaşanan çatışmalar ve eylemler nedeniyle bölge insanı sağlık hizmeti almakta sorun yaşamakta, korku ve endişe nedeniyle hastaneye başvuramamaktadır. Sağlık insani ve evrensel bir haktır. Bu hakkın gasbedilmesi ve engellenmesi kabul edilebilir bir davranış değildir."

Karakoç, saldırılar nedeniyle doktor Abdullah Biroğul, sağlık memuru Eyüp Ergen, ambulans şoförü Şeyhmus Dursun'u kaybettiklerini anımsatarak, halka sağlık hizmeti veren kuruluşların zarar görmesini protesto ettiklerini söyledi. "Demokratik kitle örgütlerini adım atmaya ve sorumluluk almaya davet ediyoruz" diyen Karakoç, çözüm bulunmaması halinde iş bırakma eylemi yapacaklarını sözlerine ekledi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi