Görüş Bildir

Sağlıkçılar yürüdü

Sağlık ve Sosyal Hizmet Sendikaları Sendikası Diyarbakır Şubesi üyeleri, 112'lerde yaşanan sorunlar ve yıpranma payı ile ilgili yürüyüş düzenledi.

Sağlıkçılar yürüdü

Sağlık ve Sosyal Hizmet Sendikaları Sendikası (SAĞLIK SEN) Diyarbakır Şubesi üyeleri, 112'lerde yaşanan sorunlar ve yıpranma payı ile ilgili yürüyüş düzenledi

>İl Sağlık Müdürlüğü 112 ASH Komuta Kontrol Merkezi önünde toplanan Sağlık Sen üyeleri, sloganlar eşliğinde Diyarbakır İl Sağlık Müdürlüğü'ne doğru yürüdü. Sağlık Sen Şube Başkanı Nurhak Ensarioğlu, grup adına yaptığı açıklamada, 112'lerde taşeronlaşma tehlikesinin bulunduğunu söyledi.

>SAĞLIKÇILAR YÜRÜDÜ                                                                       

>Mevcut çalışma koşullarının yaşamı zorlaştırdığını, çalışanların yaşam standartlarının ise yükseltilmesi gerektiğini belirten Ensarioğlu, şöyle konuştu: "Bilinmelidir ki 112 istasyonlarında taşeronlaşmaya bu hizmet süreklilik arz etmez, sağlıkta kalıcı hizmetten bahsediyorsak  bu taşeronlaşma ile olmaz. Sağlık-Sen Diyarbakır olarak Acil Müdahaleye taşeron eller istemiyoruz. Acil Müdahaleye taşeron dokunuşlar  gerek halkımızın, gerekse çalışanlarımız açısından geri dönüşü olmayan vahim sonuçlar doğuracaktır. Saha çalışmalarında hep dile getirdiğimiz gibi üyelik formuna atılan imzalar bizim için sıradan bir imza olmamıştır."

>ACİL VE KALICI ÇÖZÜM

"Arial","sans-serif"; mso-fareast-font-family:"Times New Roman";mso-fareast-theme-font:minor-fareast; mso-ansi-language:TR;mso-fareast-language:TR;mso-bidi-language:AR-SA">Acil Sağlık Hizmetleri bünyesinde görev yapan tüm çalışanlar için yıpranma payının uygulanması gerektiğini dile getiren Ensarioğlu, "İlimizde, personel eksikliği nedeni ile 112 personelleri dört güne bir veya üç güne bir çalışmakta bazı personellerimiz sürücü ile birlikte tek sağlık personeli olarak nöbet tutmaktadır. Ay içerisinde 9-10 hatta 11 nöbet tutmak zorunda kalan personellerimizin sayısı azımsanmayacak düzeydedir. Ayrıca izin alan personellerin açığını kapatmak için istasyonlar arasında sürekli görevlendirmeler yapılmakta, yeri değiştirilen personellerin ikamet yerleri, rızası ve bilgisi göz önüne alınmadan merkez ve ilçe istasyonlar arasında üç veya altı aylık sürelerle görevlendirilmektedir. Mevcut geçerli PDC (Personel Dağılım Cetveli) gereğince istasyon personellerinin beş güne bir sürücü ile birlikte iki sağlık personeli olarak çalışması gerekmektedir. Diyarbakır 112 personellerinin çalışma şartlarının Sağlık Bakanlığının standartlarına uygun hale getirilmesini talep ediyoruz" şeklinde konuştu.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi