“Sağlıklı Tayfa, Rafadan Tayfa” rüzgârı esti

Sağlık Bakanlığı tarafından yürütülen Obezite ile mücadele kapsamında, çocukları sağlıklı yaşama özendirme temalı, sağlıklı beslenme ve hareketli yaşama teşvik konularında farkındalığın arttırılması amacıyla, 6-12 yaş grubuna yönelik “Sağlıklı Tayfa, Rafadan Tayfa” müzikal gösterimi düzenlendi.

“Sağlıklı Tayfa, Rafadan Tayfa”  rüzgârı esti

Sağlık Bakanlığı tarafından yürütülen Obezite ile mücadele kapsamında, çocukları sağlıklı yaşama özendirme temalı,  sağlıklı beslenme ve hareketli yaşama teşvik konularında farkındalığın arttırılması amacıyla, 6-12 yaş grubuna yönelik  “Sağlıklı Tayfa, Rafadan Tayfa” müzikal gösterimi düzenlendi.

Diyarbakırlı anne, baba ve çocukların yoğun ilgi gösterdiği etkinliğe;  Halk Sağlığı Müdürü Dr. Fatih Mehmet Aslan, Halk Sağlığı Müdür Yardımcıları, Şube Müdürleri ve sağlık çalışanları aileleriyle birlikte katıldı. Etkinlikte Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğüne bağlı 6-12 yaş grubu engelli ve koruma altında olan çocuklar da doyasıya eğlendi.

SAĞLIKLI TAYFA

Dr. Aslan; “Sağlıklı Tayfa, Rafadan Tayfanın 30 ilde 60 gösterim gerçekleştireceğini belirtti.  Müzikal etkinlikteki çizgi karakterler,  ağız ve diş sağlığı, el hijyeni, hareketli yaşam, obezite ile mücadele konularında minikleri bilgilendirirken çocuklarımızı erken yaşlardan itibaren sağlıklı beslenmeye ve spora özendirmektedir. Sağlık Bakanlığımız ve Müdürlüğümüzün bu konuda eğitim ve etkinleri her zaman devam edecektir. Emeği geçen herkese teşekkür ederim.”  dedi.

Halk Sağlığı Müdürlüğü Sağlıklı Yaşam Aracı önünde açılan stantta; 6-12 yaş grubu tüm çocuklara şapka, diş fırçası, diş macunu, balon, kalem seti ve konuyla ilgili broşürlerden oluşan hediye paketleri dağıtıldı.

Kaynak: Diyarbakır Söz