Görüş Bildir

Sanık savunması başlık istediler!

Katıldığı ses yarışmasıyla tanınan Mutlu Kaya'nın Diyarbakır'ın Ergani ilçesindeki evinde uğradığı silahlı saldırıya ilişkin tutuklu sanığın yargılanmasına devam edildi. Sanık Ercan Kaya'nın ailesinin kendisinden başlık parası istediğini ileri sürdü.

Sanık savunması başlık istediler!

DİYARBAKIR'ın Ergani İlçesi'nde 19 yaşındaki Mutlu Kaya'yı silahla vurarak ağır yaraladığı gerekçesiyle tutuklu yargılanan eski erkek arkadaşı 26 yaşındaki Veysi Ercan, Mutlu Kaya'nın ailesinin kendisinden başlık parası istediğini ileri sürdü.

Özel bir televizyon kanalında ses yarışmasına katıldıktan sonra Diyarbakır'ın Ergani İlçesi'nde 18 Mayıs günü uğradığı silahlı saldırıda başından ağır yaralanan Mutlu Kaya'nın erkek arkadaşı Veysi Ercan'ın 'Tasarlayarak kasten öldürmeye teşebbüs' suçundan yargılamasına devam edildi. Diyarbakır 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya tutuklu sanık Veysi Ercan ve Mutlu Kaya'nın aile bireyleri katıldı.

Duruşmada Mutlu Kaya'nın ailesinin bir önceki celse dile getirdiği 'Veysi bizden para istiyordu' iddiaları üzerine Veysi Ercan, şunları söyledi:

"Mutlu'nun ailesinden para istediğim iddiaları tamamen yalandır. Hatta onlar benden başlık parası istiyordu. Mutlu ve ailesine değişik zamanlarda para yardımım oluyordu. Para istemem mümkün değildir. Mutlu'yu kaçıracağım iddiaları doğru değildir. Mutlu daha önce uzun süre benim evimde kaldı. Bazen beraber otelde kaldığımız da olmuştur. Bu kadar samimi olduğum biri kaçırmam mümkün değildir."

"SANIK MUTLU'YU BİLİNÇLİ OLARAK ÖLDÜRMEK İSTEMİŞTİR"

Savcı, sanığın tutukluluk halinin devamını istedi. Mutlu Kaya'nın ailesinin avukatı Hatice Demir ise sanığın daha önceden müvekkillerini tehdit ettiğini belirterek, "Mutlu Kaya sanıktan çekindiği için görüşmüştür. Sanık bilinçli olarak Mutlu'yu öldürmek istemiştir" dedi.

Sanık Veysi Ercan'ın avukatı Serdar Teke ise alınan raporlarda mağdur ve sanığın bir çok kez telefonla mesajlaştıklarının tespit edildiğini belirterek, "Sanığın mağduru kaçırması söz konusu değil. Sanık rastgele ateş etmiştir. Müvekkilin tahliyesini talep ediyoruz" dedi.

Mahkeme sanık Veysi Ercan'ın tutukluluk halinin devamına karar vererek eksiklerin tamamlanması için duruşmayı erteledi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi