Görüş Bildir

Saraç'ın Yerine Çelik Atandı!

Dicle Üniversitesi’ne vekaleten Prof. Dr. Çelik atandı. Çelik dün görevine başladı.

Saraç'ın Yerine Çelik Atandı!

Yükseköğretim Kurulunca (YÖK) görevden alınan Dicle Üniversitesi Rektörü Ayşegül Jale Saraç'ın yerine atanan İstanbul Medeniyet Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Gülfettin Çelik görevine başladı.

Dicle Üniversitesi Rektörlüğüne atanan Prof. Dr. Gülfettin Çelik,"Türkiye hakkında bir şekilde endişesi olan, 'daha güçlü bir Türkiye' için çaba harcayan herkesin elini taşın altına koyduğu bir sürece vardık. Bu kardeşliği pekiştirecek davranış gerekiyor. Dicle Üniversitesi inşallah hem kendi içinde hem de bölgeyi de dikkate alarak böylesine bir kardeşliğin bir temsilcisi olacak." dedi.

Yükseköğretim Kurulunca (YÖK) "yürütülen bazı soruşturmaların selameti açısından" açığa alınan Dicle Üniversitesi Rektörü Ayşegül Jale Saraç'ın yerine atanan İstanbul Medeniyet Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Çelik görevine başladı.

GÖREVİNE BAŞLADI                          

Üniversite olarak herkese ve her desteğe açık olduklarını, seçilmiş rektör görevine başlayıncaya kadar en verimli şekilde çalışacaklarını belirten Çelik,"Göreve bugün başladık ve daha tedbir almak aşamasındayız. Bu çerçevede önümüze ne düşecek onu daha bilmiyoruz, bunu görmeye çalışıyoruz." ifadesini kullandı.

Terörle mücadele kapsamında yürütülen soruşturmada güvenlik güçlerince bazı adımların atıldığını, soruşturmanın selametine engel olan her ne varsa el birliğiyle giderileceğini belirtti.

Türkiye'nin tarihi bir süreçten geçtiğine vurgu yapan Çelik, şöyle konuştu:

"Türkiye önemli bir süreçten geçiyor. Hamdolsun iki artımız var bizim; çok uzun zamana yayılan tarihi bir süreçte halkımız kim ne yapar ne eder niye yapar bunu çok bilinçli olarak biliyor. Bu tarihi bir birikim, dünyada birçok toplumun sahip olmadığı birikim bu. İkincisi yine bizim geçmişten gelen bir özelliğimiz var. Biz de bir söz vardır, 'ya devlet başa ya kuzgun leşe'. Yani devlet için her şey feda edilir bizde, aksi yoktur. Bu hepimiz için geçerli."

GÜÇLÜ BİR TÜRKİYE

Çelik, 'daha güçlü bir Türkiye için' elini taşın altına koyan herkesin kenetlendiğini söyledi.

Kardeşlik duygularının pekişmesi gerektiğini anlatan Çelik, şunları kaydetti:

"Bu kardeşliği pekiştirecek davranış gerekiyor. Dicle Üniversitesi inşallah bu anlamda hem kendi içinde hem de bölgeyi de dikkate alarak böylesine bir kardeşliğin bir temsilcisi olacak. Allah'ın izniyle bizim buradaki görevimiz seçilmiş rektör atanıncaya kadar ki süreçte ortaya çıkan zorlukları bu kaygılarla olabildiğince pozitife döndürmektir. Bu noktada çaba sarf etmek diyeti ile buradayız."

Çelik, kaygıların giderilmesi için kentteki kurum-kuruluş, merkezi ve yerel idareler ile STK'lar ve halkın desteğini beklediklerini sözlerine ekledi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi