Görüş Bildir

Seçim sonuçları Diyarbakır’da inşaat sektörünü canlandırmaya başladı

1 Kasım seçimlerinde yeniden tek partinin iktidara gelmesi inşaat ve gayrimenkul piyasasının canlandırdı. İş adamı Bedirhan Akyol, sandıktan bölgenin istediği sonucun çıktığını belirtti. Gayrimenkul danışmanı ve iş kadını Çağla Kızılay ise sandıktan çıkan sonucun piyasayı ciddi anlamda hareketlendirmesini beklediklerini vurguladı.

Seçim sonuçları Diyarbakır’da inşaat sektörünü canlandırmaya başladı

7 Haziran seçimlerinin ardından yaşanan terör olayları nedeniyle bölgede durma noktasına gelen inşaat ve gayrimenkul piyasası, 1 Kasım seçimlerinin üzerinden henüz birkaç gün geçmesine rağmen canlanmaya başladı. Umutlu olduklarının belirten inşaat sektörü yatırımcıları açıklamalarda bulundu. İşadamı Bedirhan Akyol, daha önceki koalisyon dönemlerinde batma durumuna geldiklerini belirterek, “Herkes Diyarbakır’ı terk edelim, ‘Nasıl yapacağız?’ derdindeydi. Sadece Diyarbakır değildi, yani İstanbul’a gidersen orası da aynı duruma düşerdi. İstikrar olmazsa orası ne yapacak? Burada yaşanan olaylardan sadece iş adamları mağdur olmadı, yoksul insanlar da mağdur oldu. Birçoğunun evi ve iş yeri yıkılıp, yakıldı. Bunlar Türkiye ekonomisine zarar verdi. Bu sonuçlar çok isabetli oldu. Bizim istediğimiz bir sonuç oldu. HDP’nin barajı aşması AK Parti’nin de tek başına iktidar olması bizi çok sevindirdi” dedi.

“KÖMÜR OCAKLARIMIZI KAPATTIK”

AK Parti iktidarından sonra satışların başladığına dikkat çeken Akyol, “Piyasalar açıldı. Seçimden önce bazı insanlar bize gelip, çocuklarına ev alacağını söylüyordu. Ancak gittiği zaman bir daha gelmiyordu. Çünkü Türkiye’nin durumu belli değildi. AK Parti’nin Türkiye’ye ne kadar faydalı ve lazım olduğunu hepimiz gördük. 3-4 ay içerisinde herkes perişan oldu. Kendi işçilerimizin yarısını çıkardık. Satış olmadığı zaman işçilere ödeme yapamıyorduk. Kömür ocaklarımız vardı. 300 insan çalışıyordu. Bıraktık kapattık. Güven, huzur ve güvenlik yoktu” diye konuştu.

“CİDDİ ANLAMDA HAREKETLİLİK BEKLİYORUZ”

Gayrimenkul danışmanı ve iş kadını Çağla Kızılay ise Türkiye’de artık belirsizliğin kalktığını ve 4 yıl boyunca önlerini göreceklerini belirterek, “Sonuçlar muhtemelen piyasaya yansır. Çok ciddi anlamda hareketlilik bekliyoruz. Çok güzel bir sürece gireceğimizi ümit ediyorum. Çok ciddi durgunluk vardı seçim öncesi insanlar çok kararsızdı. Sadece Doğu ve Güneydoğu bölgesi olarak değil, Türkiye geneli çok sıkıntılı günler yaşadık. Sanırım çok ciddi yatırımlar olacaktır” dedi.
Kaynak: İHA

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi