Görüş Bildir

Şehirde PKK avı!

Öcalan'ın Türkiye'ye getirilişinin yıl dönümünde gösteri ve eylem hazırlığı içerisinde olanlara yönelik operasyonda 41 kişi gözaltına alınırken, Mardin'in ilçelerinde çok sayıda sığınak ve muhimat bulundu.

Şehirde PKK avı!

Yılmaz BEKLEYEN/Murat YÜZÜGÜLLÜ

DİYARBAKIR-Abdullah Öcalan'ın Türkiye getirilişinin yıldönümü nedeniyle provokasyonları önlemek amacıyla polis ekiplerinin düzenlediği operasyonlarda 41 kişi yakalandı.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, Abdullah Öcalan'ın 15 Şubat 1999 tarihinde Kenya'da yakalanarak Türkiye'ye getirilmesinin yıldönümünü bahane ederek, il genelinde huzur ve güven ortamını provoke etmeye yönelik olayları önlemek amacıyla, Diyarbakır İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğüne bağlı ekipler tarafından 12-15 Şubat tarihleri arasında operasyonlar gerçekleştirildiği belirtildi.

YÜRÜTÜLEN OPERASYON

Açıklamada, operasyonlar kapsamında 3 tüfek, 2 tabanca, 26 el yapımı bomba, 5 molotof bomba, 59 havai fişek, 1 maske ve 2 çuval örgüte müzahir simgelerin olduğu bez parçaları ele geçirildiği belirtilerek, "Ayrıca, İlimiz genelinde vatandaşlarımızı korku ve paniğe sevk ederek kamu düzenini bozmayı amaçlayan BTÖ mensuplarına yönelik olarak İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin yapmış olduğu çalışmalar sonucunda 41 şüpheli şahıs yakalanmıştır" denildi.

NUSAYBİN'DE ÇATIŞMA

Nusaybin, Ömerli ve merkez Artuklu ilçelerinin kırsalında 11 Şubat'ta PKK'lılara yönelik başlatılan operasyonlar sürüyor. Bugün Nusaybin İlçesi'ne bağlı sokağa çıkma yasağının sürdüğü Koruköy Mahallesi'nde güvenlik güçleri ile PKK'lılar arasında çatışma çıktı. Çıkan çatışmada, 1 polis ve 1 asker yaralandı. Yaralı askerler bölgeye gönderilen helikopterle Nusaybin Devlet Hastanesi'ne sevk edildi. Nusaybin'de yapılan müdahalenin ardından yaralı asker ve polis, yine helikopterle Mardin Devlet Hastanesi'ne getirilerek tedavi altına alındı. Bölgede PKK'lı teröristlere yönelik polis ve askerlerin operasyonları sürüyor.

YERALTI SIĞINAĞI BULUNDU

Merkez Artuklu, Nusaybin ve Ömerli ilçelerinde PKK'ya yönelik düzenlenen operasyonlarda  107 mm çapında 6, 90 mm çapında 3 el yapımı çok namlulu roketatar ele geçirildi.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada 12 Şubat'ta Nusaybin, Ömerli ve merkez Artuklu ilçeleri kırsalında Bornova 2'nci Jandarma Komando Tuguy Komutanlığı, İl Jandarma Komutanlığı ve İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin terör örgütü PKK'ya karşı yürüttüğü operasyonun devam ettiği belirtildi.  Koruköy Mahallesi'nde 2 yeraltı sığınağı bulunduğu belirtilen açıklamada şöyle denildi: "Sığınak içerisinde 1 Kalaşnikof piyade tüfeği, bu silaha ait 5  şarjör ve 120 fişek, 6 adet 107 mm çapında, 3 adet 90 mm çapında el yapımı çok namlulu roketatar ve mühimmatı ve bu mühimmatlara ait 8 tapa, 20 adet el yapımı patlayıcı düzeneği, 12 adet elektrikli fünye, 1 adet araç telsizi, çok miktarda pil, yaşam ve eğitim malzemesi ile örgütsel dokümanlar ele geçirilmiştir."

100 KİLOLUK PATLAYICI

Dargeçit İlçesi'nde yola tuzaklanan 100 kiloluk el yapımı patlayıcı, güvenlik güçlerinin yaptığı çalışmalar sonucunda bulunarak, imha edildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi