Şehirlerden Çekiliyorlar

Mardin'in Nusaybin İlçesi'nde güvenlik güçlerinin düzenlediği operasyonlar devam ederken, bugün 10'u kadın 42 PKK'lı güvenlik güçlerine teslim oldu. Teslim olanlar arasında yaralıların da bulunduğu belirtildi. Önceki gün de 25 terörist teslim olmuştu.

Şehirlerden Çekiliyorlar

Mardin'in Nusaybin İlçesi'nde 14 Mart'ta sokağa çıkma yasağının ilan edilmesinin ardından, PKK'nın kazdığı hendeklerin kapatılması, barikatların kaldırılması, bombalı tuzakların temizlenmesi ve örgüt üyelerinin etkisiz hale getirilmesi için güvenlik güçlerinin 'Atmaca-1' operasyonları sürüyor. İlçede bugüne kadar 437 PKK'lı etkisiz hale getirirken, 400 barikat kaldırıldı, 35 çukur kapatıldı, 1024 el yapımı patlayıcı imha edildi.

Nusaybin'de önceki gün 25 PKK'lının teslim olmasının ardından güvenlik güçleri operasyonlarını Fırat ve Yenişehir mahallelerinde yoğunlaştırıldı. Güvenlik güçleriyle çatışmaya giren PKK'lılara sık sık 'teslim olun' çağrıları yapıldı. Çağrılar üzerine Fırat ve Yenişehir mahallelerinde toplam 42 PKK'lı güvenlik güçlerine teslim oldu. 10'u kadın olan bu teröristler arasında yaralıların da bulunduğu belirtildi. Teslim olan PKK'lılarla ilgili çalışmaların sürdüğü kaydedildi.

DİĞER PKK'LILARIN TESLİM OLMALARI İÇİN ANONSLAR YAPILIYOR

42 PKK'lının teslim olmasının ardından güvenlik güçleri operasyonların sürdüğü bölgede diğer PKK'lı teröristlerin teslim olması için zırhlı araçlardan anonslar yaptı.

TESLİM OLAN 42 PKK'LININ YENİ GÖRÜNTÜLERİ

Dün Nusaybin'de teslim olan 10'u kadın 42 PKK'lı teröristin teslim olurken çekilen görüntüleri bölgedeki askeri kaynaklar tarafından paylaşıldı.

'BÖLGEDEN ÇEKİLDİK' TAKTİĞİ

Bölgeki askeri kaynaklardan alınan bilgilere göre operasyon bölgesinde sıkışan PKK'lı teröristlerin çıkışını kolaylaştırmak maksadıyla 'sözde güçlerinin bölgeden çekildiği, bundan sonra operasyon sahasında kalanların sivil olduğu' yönünde kamuoyunu ve belirli çevreleri yanıltmayı amaçlayan açıklamalarda bulunulduğu tespit edildi.

KIRSALDAN GELENLERE KARŞI ÇIKTILAR

Öğle saatlerinde operasyon bölgesinde güvenlik güçleri  ile çatışmakta olan 42 PKK'lı teröristin, 4 mahallenin üst düzey gençlik örgütlenmesi sorumlularından aldıkları talimatlar doğrultusunda güvenlik kuvvetlerine teslim olduğu ve halen işlemlerinin devam ettiği belirtildi.  4 mahallenin üst düzey sözde sorumlularında olduğu 42 PKK'lı teröristin kendi aralarında kırsaldan gelenlerden bağımsız olarak karşı çıkarak anlaşıp topluca teslim oldukları ifade edildi.

MAHALLELERDE SİVİL VATANDAŞ BULUNMUYOR

Bölgedeki askeri kaynaklar ayrıca Nusaybin ve Şırnak'ta operasyanların sürdüğü mahallelerde hiçbir sivil vatandaş bulunmadığının altı çizdi.

Kaynak: Diyarbakır Söz