Şehit aileleri sağduyu istedi!

Diyarbakır Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği üyeleri, terör eylemlerini kınayarak, provokatif saldırılara karşı sağduyu çağrısı yaptı.

Şehit aileleri sağduyu istedi!

Diyarbakır Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (DİŞAD) Başkanı Rıdvan Işık, "Şehit aileleri olarak her türlü terör eylemini kınıyor, silahlı terör örgütlerinin silahlarını susturmasını, yeniden barış ve huzurun tesisi için gerekli adımların atılmasını istiyoruz" dedi.

Türk Sağlık Sen Derneği'nde bir araya gelen dernek üyesi şehit aileleri adına açıklama yapan Işık, ülkenin insanlarının karşı karşıya getirilip, milyonlarca insanın ölümüne sebebiyet verse de bugüne kadar iç içe yaşamış 80 milyonluk Türkiye halklarının ayrıştırılıp, parçalanmasının hiçbir güç tarafından başarılamayacağını söyledi.

"Biz şehit aileleri ellerini taşın altına koyanlar değil, canını toprağın altına koyarak vatanına bedel etmiş insanlarız. Bizim içimiz yanıyor, başkasının yanmasın. Bu saatten sonra kimsenin ocağına ateş düşmesin, akan kardeş kanı dursun" diyen Işık, şöyle devam etti:

"Şehit aileleri olarak her türlü terör eylemini kınıyor, silahlı terör örgütlerinin silahlarını susturmasını, yeniden barış ve huzurun tesisi için gerekli adımların atılmasını istiyoruz. Bu saatten sonra kimsenin ocağına ateş düşmesin, yeni şehitler olmasın başka analar, babalar ağlamasın, çocuklar yetim kalmasın istiyoruz. Bu topraklarda huzur ve kardeşliğin pekişmesini istiyoruz. Bu sınav Türk ve Kürt halklarının kardeşlik sınavıdır."

Sağduyu çağrısı

Işık, halktan daha sağduyulu davranarak, tahriklere kapılmamasını beklediklerini aktardı.

Batı illerinde yaşayan halka da seslenen Işık, "Sizlerle bir arada yaşayan Kürt kardeşlerimize yapılan anlamsız ve provokatif saldırılara karşı birlik olun. O saldırılar bizi ayırmak, iç ve dış terör mihraklarının ekmeğine yağ sürmekten başka bir işe yaramamaktadır. Tüm ülke vatandaşlarımızı şehit aileleri kadar sağduyulu olmaya davet ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Diyarbakır Söz