Şehit polis memurunu 10 bin kişi uğurladı

Diyarbakır’da PKK'lı teröristlerin bomba yüklü araçla düzenlediği saldırıda şehit olan polis memuru 27 yaşındaki Nazif Kaplan, memleketi Adıyaman'ın Kahta İlçesi'nde 10 bin kişi tarafından gözyaşları arasında son yolculuğuna uğurlandı.

Şehit polis memurunu 10 bin kişi uğurladı

Dün bombalı aracın patlatılması sonucu şehit olan 2 çocuk babası Nazif Kaplan'ın cenazesi, Diyarbakır'da yapılan törenin ardından karayoluyla Kahta'ya getirildi.

Son kez baba evine getirilen Kaplan'ın Türk bayrağına sarılı cenazesi burada 10 bin kişi tarafından karşılandı. Şehit polis memurunun tabutunun getirildiği sırada sinir krizi geçirerek fenalaşan kardeşleri Hamza ve Kadir Kaplan'a ambulansta müdahale edildi. Kürtçe ağıtlar yakılan baba evinde helallik alındıktan sonra şehit polisin Türk bayrağına sarılı tabutu cenaze töreni için Çağrı Camisi'ne getirildi. Burada düzenlenen cenaze törenine Adıyaman Valisi Abdullah Erin, Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu, Emniyet Müdürü Fikret Salmaner, Kahta Kaymakamı Ahmet Gazi Kaya, İl Müftüsü Mehmet Ali Öztürçü, siyasi parti ve STK temsilcileri, şehidin yakınları ile 10 bin kişi katıldı.

"AŞKIM BEN ÇOCUKLARA NE DİYECEĞİM"

Cenaze öncesi cami avlusundaki tabutun başına gelerek kapanan şehit polisin eşi Fatma Kaplan, "Ben çocuklara ne diyeceğim aşkım, çocuklara kim bakacak?" diye gözyaşı döktü. Şehidin annnesi Bedriye Kaplan ise "Kurban olayım sana" diyerek Kürtçe ağıt yaktı. Şehit polisin yüksek tansiyon hastası olan babası Nazif Kaplan'ın ise Adana'da tedavi gördüğü için cenazeye katılamadığı öğrenildi.

İl Müftüsü Mehmet Ali Öztürkçü tarafından kıldırılan cenaze namazı sırasında ise Vali Abdullah Erin, şehit polisin kardeşlerini sarılarak teselli etti. Kılınan cenaze namazının ardından şehit polisin naaşı, Karşıyaka Mezarlığı'na defnedildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz